populaire tweedehands auto of occasion

Meest gewilde occasion

Wat is de meest gewilde occasion van Nederlanders?

Tweedehands auto’s waren de laatste tijd niet aan te slepen. Maar wat is de meeste gewilde occasion van Nederlanders? We zochten ons een weg door de meest gebruikte zoekcriteria en kwamen zo uit op de auto die tweedehands de meest populaire occasion van Nederland is.

Veel aanbod

Het aanbod gebruikte auto’s waarmee online geadverteerd wordt, is erg groot. Er worden momenteel ongeveer 350.000 gebruikte auto’s aangeboden in ons land. Dus waar begin je als je huidige auto toe is aan vervanging? Inmiddels zoekt vrijwel iedereen zijn volgende auto online. Je kunt daardoor een stuk kieskeuriger zijn bij de aanschaf van een volgende auto. Door slim gebruik te maken van zoekfilters, komt precies jouw meest gewilde auto binnen handbereik. Natuurlijk kun je ook te rade gaan bij een betrouwbaar occasionbedrijf voor hulp en het juiste advies. Nederland kent vele garagebedrijven zoals bijvoorbeeld “De Vakgarage” die met ruim 350 vestigingen overal in Nederland dichtbij te vinden zijn!

Onze wensen

Terug naar de vraag waarmee we begonnen: wat is de meest gewilde occasion van Nederland? Al eerder verscheen er een nieuwsbericht in 2022 over dit onderwerp. Een duik in de data vertelt ons inmiddels dat auto’s die nieuw het best verkocht worden, het gebruikt ook goed doen. Wat opvalt is dat de SUV niet de meest gezochte carrosserievorm is, al doet het straatbeeld anders vermoeden. De Nederlander hoopt dat de volgende auto voor niet meer dan 15 duizend euro gekocht kan worden. Het liefst is dat een Volkswagen, Ford, Kia of Toyota. Ook BMW, Mercedes en Audi zijn heel gewild. Betrouwbaar en bekend dus.

Garantie

Zekerheid zoeken we in de vorm van Bovag-garantie, en in leeftijd: onze volgende is liever niet ouder dan vijf jaar en heeft niet meer dan 100.000 kilometer op de teller. Naast praktische opties als cruise control, een trekhaak en airco, willen we onszelf graag verwennen met lederen bekleding of een panoramadak.

De ultieme auto

Laten we proberen al die criteria samen te vatten in de ultieme auto. De Nederlander heeft een uitgesproken voorkeur voor neutrale kleuren en rijdt liever op benzine dan elektrisch. Hij zoekt ook op hybrides en vindt daarin het beste van twee werelden. Het liefst heeft hij een grijze of zwarte hatchback of stationwagen van een bekend merk. Traditioneel gelijnd, met de mogelijkheid de achterbank neer te klappen om bijvoorbeeld Zweedse meubelbouwpakketten in te laden. Voor extra laadmogelijkheden biedt een trekhaak soelaas. Een navigatiesysteem, cruise control en een airco zorgen voor stressvrije ritten.

Leggen we al deze wensen bij elkaar, plus graag een bekend merk, betrouwbaar en waardevast, dan zijn we eruit. De meest gewilde occasion van Nederland is… Een grijze vijfdeurs Volkswagen Golf! Deze kunt u meestal vinden bij Auto Nol BV in Nijkerk. Wilt u toch liever in een ander merk of model rijden dan heeft Auto Nol altijd 70 betrouwbare occasions op voorraad!