Autoruit vervangen

Ruitschade is een van de meest voorkomende vormen van autoschade. Inmiddels krijgt ruim 25 procent van alle automobilisten te maken met ruitschade. Er zijn twee vormen van schade aan autoruiten, namelijk een sterretje of een barst / scheur. Bij een sterretje in uw ruit kunnen wij de schade verhelpen door hier onder druk hars in te injecteren en deze uit te laten harden. Indien dit vakkundig gebeurt wordt zowel het zicht door de ruit als de stevigheid van de ruit op deze manier hersteld. Is uw autoruit gebarsten of is er een scheur in uw ruit aanwezig? Dan kan uw ruit helaas niet meer hersteld worden en kunnen wij deze voor u vervangen voor een nieuwe ruit.

 
Maak hier direct een afspraak
 

Kosten van ruitreparatie

Wat de uiteindelijke kosten van het repareren van uw autoruit zijn hangt af van uw verzekering. Heeft u alleen een WA-verzekering, dan zijn de kosten van het repareren of vervangen van uw autoruit voor eigen rekening. Heeft u een WA+ of allriskverzekering, dan vergoedt de verzekering vaak (een deel) van de kosten. Indien de ruit gerepareerd kan worden kost dit u in veel gevallen zelfs helemaal niets, omdat de verzekeraar dan vaak het eigen risico voor zijn rekening neemt. Moet de ruit vervangen worden en bent u verzekerd, dan kunt u het best bij uw eigen verzekering nagaan welke bepalingen er gelden met betrekking tot het eigen risico.

Een afspraak maken voor autoruit reparatie

Heeft u een sterretje in uw ruit? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak voor een ruitreparatie. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat het sterretje uitscheurt en de ruit vervangen moet worden. Is uw ruit gescheurd, dan kan het zo zijn dat de auto hierdoor niet door de APK komt. Ook is uw ruit in dat geval vaak ernstig verzwakt, waardoor het niet verantwoord is om hier mee door te rijden. Een afspraak voor het repareren van uw autoruit maakt u telefonisch, via onze website of aan onze balie. Op onze website kunt u onze planning inzien, zodat u precies weet wanneer wij tijd voor u hebben.

 
Afspraak inplannen