trekhaak afneembare trekhaak kopen monteren nijkerk

Trekhaak kopen en monteren Nijkerk

Wil je een trekhaak kopen en monteren in de regio Nijkerk?

Bij het kopen en monteren van een trekhaak komt veel kijken. Zo kun je kiezen uit verschillende type trekhaken, de vormen van de trekhaken en van welk merk je deze aanschaft en of en door wie je deze laat monteren. Wij hebben deze informatie voor jou op een rij gezet zodat jij een goede keuze kunt maken bij het kopen van een trekhaak in de omgeving van Nijkerk.

Trekhaak kopen en monteren

Zo’n 25 jaar geleden was het voor een doe-het-zelver nog mogelijk om een trekhaak zelf te monteren. Tegenwoordig raden we dit niet meer aan. Het monteren van een trekhaak is specialistisch vakwerk en wil je graag overlaten aan een expert. Niet alleen omdat het monteren van een trekhaak een moeilijke klus is maar ook omdat veiligheid een grote rol speelt. Zo wil je natuurlijk dat de kabelset goed functioneert en de haak goed bevestigd is aan jouw auto.

Vaste trekhaak kopen

Maak je regelmatig gebruik van een trekhaak voor bijvoorbeeld je aanhangwagen of caravan? Dan is een vaste trekhaak ideaal. Het grootste voordeel aan een vaste trekhaak is dat deze vaak goedkoper is dan een afneembare trekhaak die los te koppelen is. De vaste trekhaak bestaat als het ware uit een geheel en is zeer sterk: hij gaat met gemak het hele leven van de auto mee. Handig is dat de trekhaak altijd klaar is voor gebruik. Een vaste trekhaak is vrijwel altijd de voordeligste keuze en met name ideaal bij regelmatig gebruik. Een nadeel kan zijn dat je het minder mooi vindt staan. Dan zou een afneembare of wegklapbare trekhaak een goede keus zijn!

Afneembare of wegklapbare trekhaak kopen

Een afneembare of wegklapbare (demontabele) trekhaak is ideaal wanneer een vaste trekhaak niet mogelijk is of als je een vaste trekhaak niet mooi vindt. Voor een afneembare trekhaak wordt er een systeem aan je auto gemonteerd wat vrijwel onzichtbaar is van de buitenkant. Hierop zet je de demontabele trekhaak vast wanneer je de trekhaak wilt gebruiken.

De wegklapbare of ook wel de wegdraaibare trekhaak is misschien wel de meest ideale combinatie van een vaste trekhaak en een afneembare trekhaak. Deze trekhaak is direct beschikbaar voor gebruik en toch onzichtbaar als je de trekhaak niet gebruikt. Daarentegen is dit type trekhaak ook iets duurder, maar dat is logisch omdat het systeem uitgebreider is en de montage ook wat meer tijd in beslag neemt. Vakgarage Auto Nol heeft meerdere afneembare en wegklapbare trekhaken van Brink en Westfalia in het assortiment. Dus vraag gerust naar de mogelijkheden, prijzen en de verschillen.

Hoe werkt het en wat kost het?

Allereerst bespreken we de wensen en de mogelijkheden. Aan de hand daarvan kijken we welke trekhaak het meest geschikt is en doen we een prijsvoorstel. Indien dat akkoord is maken we een afspraak voor de montage. De montageduur van een trekhaak is afhankelijk van het type trekhaak, maar ga uit van ongeveer 5 tot 8 uur arbeid. Tijdens de montage stelt Vakgarage Auto Nol eventueel een leenauto of leenfiets ter beschikking zodat je gewoon je weg kunt vervolgen.

Alles weten over het kopen van een trekhaak? Neem dan gerust contact op met Vakgarage Auto Nol Nijkerk. Wil je zelf alvast berekenen wat jouw trekhaak gaat kosten? Kijk dan alvast op de website van Trekhaken.nu