De populairste occasions van het afgelopen jaar in Nederland

Het jaar 2021 stond nog vol in het teken van de pandemie. Wegens de maatregelen meden veel mensen het openbaar vervoer, waardoor de vraag naar middenklasse auto’s en tweedehandsauto’s hard toe is genomen. De populariteit van occasions is in het jaar 2021 nog nooit zo hard gestegen. Hierbij een overzicht van de vijf populairste occasions van het afgelopen jaar in Nederland:

1. Volkswagen Golf

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa is de Volkswagen Golf de meest populaire en gevraagde occasion. De eerste generatie van Volkswagen verscheen op de markt in 1974, waarna er veel verschillende generaties van Volkswagen Golf zijn gevolgd. Van al deze generaties heb je ook weer verschillende versies zoals met 3-of 5-deurs, verschillende motoren en in de nieuwste generatie zelfs hybride of elektrisch. Door zijn sportieve karakter en doordat hij voldoende ruimte biedt aan een gezin is het niet gek dat de Volkswagen Golf de meest populaire occasion is in Nederland!

2. Volkswagen Polo

Dat Volkswagen een populair merk is, is ook duidelijk te zien aan de verkoop van de occasions. De Volkswagen Golf is de meeste populaire occasion in Nederland, maar wordt op de voet gevolgd door de Volkswagen Polo. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn twee kenmerken die hoog in het vaandel staan bij Volkswagen. Net als bij zijn grotere broer zijn er ook van Volkswagen Polo al veel is in verschillende versies uitgebracht. Bovendien is hij iets kleiner dan de Golf en dus ook iets vriendelijker geprijsd. Hierdoor is het een toegankelijke auto voor iedereen en dus ook een zeer populaire occasion!

3. Opel Corsa

Op de derde plek staat de
Opel Corsa. Van 2006 tot en met heden zijn er verschillende generaties van de Opel Corsa geproduceerd, van de Opel Corsa A tot en met de Opel Corsa F. De Opel Corsa is binnen de generaties bovendien in veel verschillende varianten uitgebracht. De milieuvriendelijkste editie van de Opel Corsa is uiteraard de Opel Corsa F die kan worden voorzien van een elektromotor, ook wel de Opel Corsa-e genoemd (niet te verwarren met de Opel Corsa E als generatie). Door de verschillende generaties waarbij goed naar de wensen van de klant geluisterd is en de aantrekkelijke aanschafprijs, is de Opel Corsa ook een erg populaire occasion die veel wordt gekocht in Nederland.

4. Audi A3

Hoewel Audi bekend staat om luxe en kwaliteit, is de Audi A3 een net wat vriendelijker geprijsd model vergeleken met de andere modellen van Audi. Toch krijgt u dezelfde luxe en kwaliteit in deze Audi. Doordat het mogelijk was en is om de Audi A3 volledig zelf samen te stellen, zijn er veel verschillende varianten van de A3 op de markt te vinden. De populariteit van de auto is afgelopen jaar flink gestegen en daarmee ook de prijs. Ten opzichte van het jaar 2020 is de prijs van de Audi A3 met 11% gestegen in 2021. Overigens niet zonder reden, want de Audi A3 is een echte kwaliteitsmiddenklasser.

5. Opel Astra

Op de vijfde en laatste plek van dit erepodium voor meest populaire occasions in Nederland staat de Opel Astra. Net als bij Volkswagen is ook Opel tweemaal vernoemd in het rijtje. Een typische Opel Astra bestaat niet, omdat er zo veel verschillende edities en generaties van uitgebracht zijn. Qua veiligheid op de weg scoort de Opel Astra onwijs hoog. Zo is er in de nieuwe modellen een automatisch noodremsysteem en een rijbaanassisent aanwezig. Met de verschillende modellen en veiligheid hoog in het vaandel is de Opel Astra een echte gezinsauto en daarmee terecht een zeer populaire occasion.

Een van de meest populaire occasions aanschaffen bij Autobedrijf Auto Nol

Autobedrijf Auto Nol heeft een uitgebreid aanbod met occasions van diverse merken en typen. Zo is er voor ieder budget en wens wel een gepaste occasion te vinden in onze voorraad. Ook de meest populairste occasions zijn uiteraard bij ons te vinden! Bekijk dan ook snel ons aanbod met occasions op de website of kom gezellig langs in onze showroom te Nijkerk.