Het verschil tussen mannen en vrouwen bij het kopen van een occasion

Bij het aanschaffen van een nieuwe auto is er een verschil te zien in het koopgedrag van mannen en het koopgedrag van vrouwen. Zo kijken mannen eerder naar het uiterlijk en het merk van een auto en hechten vrouwen hier veel minder waarde aan. Zij hechten meer waarde aan de staat van de auto, onderhoud en garantie.

De keuze van een specifieke occasion

De besluitvaardigheid van mannen en vrouwen ligt ook anders blijkt uit onderzoek. Eén op de vijf mannen weet precies welk voertuig hij graag zou willen. Vrouwen zijn daarentegen twee keer zo vaak besluiteloos over de occasion die zij willen. Dit resulteert er ook in dat mannen een stuk zelfverzekerder zijn tijdens een bezoek aan de autodealer, dit is namelijk zo’n 58% van de mannen. Bij vrouwen ligt dit percentage op circa 38%. Mannen kopen hierdoor ook sneller een occasion dan vrouwen.

Het uiterlijk van een tweedehands auto

Mannen geven meer om het uiterlijk van een occasion dan vrouwen. Voornamelijk de grootte vinden mannen belangrijk, ze rijden het liefst in een SUV of stationwagen. Snelheid is ook echt een mannending, zo is bijvoorbeeld van het percentage kopers van een Lamborghini 95% man. Ook technologische aspecten in de occasion zijn belangrijker voor mannen. Een vrouw gaat het liefste voor praktische voordelen, zoals duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kopen vrouwen ook sneller een kleinere occasion.

Gelijkenissen bij het kopen van een occasion

Toch zijn er ook een aantal gelijkenissen tussen mannen en vrouwen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Zo kijken mannen en vrouwen beide naar de kilometerstand, het onderhoud en garantie van de occasion, de buitenkant van de tweedehands auto en het interieur.

Aanschaf van uw occasion bij autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een mooie occasions? U kunt op onze website gemakkelijk onze occasions doorzoeken middels verschillende filters. Wanneer u een occasion heeft gevonden kunt u gemakkelijk een offerte of proefrit aanvragen via onze website. U bent daarnaast ook van harte welkom in onze showroom om onze occasions te bekijken. We hebben deze volledig aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Wilt u liever niet langskomen? Dan kunt u ook gebruikmaken van onze haal- en breng service. Plan eenvoudig online uw afspraak in of bel via 033-246 55 17.