auto schoonmaken coronavirus

Coronavirus: Hoe maakt u uw auto schoon?

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het meest gehoorde advies: Blijf thuis. Maar wat als je toch ergens heen moet met de auto? We moeten zelf onder andere onze handen goed wassen, maar hoe zit dit eigenlijk met het schoonhouden van uw auto?

Meest besmette delen van uw auto

Probeer uw auto zoveel mogelijk alleen voor u zelf te gebruiken, maar als dat voor u niet kan, dan is het belangrijk om uw auto goed schoon te houden. Er zijn een aantal contactpunten in én op het voertuig, die regelmatig schoongemaakt moeten worden om de kans van verspreiding te verkleinen. U kunt hierbij denken aan portiergrepen, andere plaatsen waar u regelmatig contact maakt met de deur, het stuurwiel, het dashboard, de richtingaanwijzers en de versnellingspook.

Regelmatig desinfecteren

Het is belangrijk dat u de auto regelmatig desinfecteert op de plaatsen die u veel aanraakt. Gebruik hiervoor een reinigingsmiddel dat minstens 70 procent alcohol bevat of simpelweg water en zeep. Gebruik voor het schoonmaken geen bleekwater of waterperoxide. Hoewel het virus hiermee wordt gedood, beschadigt dit ook het interieur. Maak daarnaast digitale schermen in uw auto niet schoon met ammonia. Hier zit namelijk een beschermende coating op tegen spiegeling en vingerafdrukken, die door het gebruik hiervan wordt beschadigd.

Het schoonmaken van uw bekleding

Voor uw (kunst)lederen bekleding kunt u het beste alleen water en zeep gebruiken, in plaats van een reinigingsmiddel met alcohol. De alcohol beschadigt in principe uw (kunst)lederen bekleding niet, maar door het poetsen/schrobben kan dit wel gebeuren. Het meeste leer is namelijk gekleurd en dit kan door te hard schrobben verkleuren. Poets daarom met beleid en niet te hard. Het is belangrijk dat u het leer, wanneer u klaar bent, wel behandeld met een beschermend middel voor de bescherming van het leer. Wanneer u een stoffen bekleding heeft, is een mix van water en afwasmiddel of wasmiddel beter. Het is belangrijk dat u niet te veel water gebruikt, dit kan namelijk in de stoel trekken en zo kan er schimmel ontstaan.

Service van Autobedrijf Auto Nol

Ook tijdens de coronacrisis staan we bij Autobedrijf Auto Nol voor u klaar. Zo zijn zowel onze showroom als werkplaats open. U kunt daarnaast ook gebruikmaken van onze haal- en brengservice. Zo kunt u uw auto eenvoudig laten ophalen en na reparatie en/of onderhoud weer thuis laten afleveren. Dit geldt tevens voor het thuis afleveren van uw nieuwe occasion. Wij garanderen dat wij al onze voorzorgsmaatregelen strikt naleven om uw gezondheid en die van uw naasten te waarborgen. U kunt gemakkelijk online een afspraak maken of telefonisch via 033 – 246 55 17.