Voorkom autoschade met deze drie belangrijke tips | Auto Nol

Voorkom autoschade met deze drie belangrijke tips

Op het drukke wegdek van Nederland is de kans groot dat u een keer met uw auto schade oploopt. De meeste autoschades worden echter binnen de bebouwde kom opgelopen. De meest voorkomende schade aan auto’s in Nederland zijn namelijk parkeerschade, deukschade, ruitschade, kras- of lakschade en tot slot bumperschade. In dit nieuwsbericht geven wij u een drietal tips om de meest voorkomende soorten schade te beperken.

Verstandig inparkeren

Een van de bekendste soorten schade is de parkeerschade. Ruim 18 procent van alle autoschade wordt namelijk opgelopen tijdens het inparkeren. Parkeerschade wordt bijvoorbeeld gemaakt door op een verkeerde manier gebruik te maken van zijspiegels tijdens het achteruit inparkeren of door het kiezen van een verkeerde parkeerplek de auto. Uit een onderzoek van de Gemeente Politieverkeersschool Noordwijkerhout is gebleken dat er meer schade wordt gereden als mensen achteruit inparkeren, dan wanneer zij vooruit inparkeren. Ondanks de grotere kans op schade heeft achteruit inparkeren, wat betreft veiligheid, meer voordelen. Dit heeft voornamelijk te maken met het zicht wat u op de weg heeft, wanneer u weer uit de parkeerplek rijdt.

Het kiezen van een goede parkeerplek is belangrijk om parkeerschade te voorkomen. Kies bij voorkeur een parkeerplek waarbij uw auto aan één kant grenst aan een stoeprand. Op deze manier wordt de kans op parkeerschade, door toedoen van een ander voertuig, significant kleiner. Probeer ook andere automobilisten de ruimte te geven door bijvoorbeeld in een parkeergarage met genoeg afstand naast een andere auto te parkeren.

Veilig keren op de weg

Veilig keren is een andere manier om de kans op autoschade te verkleinen. Om op een veilige manier uw auto op de linkerbaan te keren kunt u het beste uw auto twee keer dwars op de weg rijden. Stop uw auto op de linkerbaan, maak een bocht achteruit richting de rechterrijbaan waardoor u dwars op de weg komt te staan en rij vervolgens in een soepele beweging terug naar de linkerbaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de ‘voorpak doorgeef stuurmethode’ gebruikt. Bij deze techniek hoeft u, in tegenstelling tot de ‘overpakmethode’, niet uw handen de kruisen. Hierdoor heeft u meer reactievermogen wanneer er een onverwachte situatie ontstaat.

Houdt rekening met het seizoen

Tot slot is het belangrijk dat u rekening houdt met het seizoen. Inmiddels staat de zomer voor de deur, waarin er met andere situaties rekening gehouden moet worden dan in de winter. Om uw auto zomerklaar te maken is het verstandig om gebruik te maken van zomerbanden. Deze banden hebben beter grip op de weg, wat goed van pas komt wanneer er zich een regenbui op het warme wegdek heeft voorgedaan. Zorg er ook voor dat u een zonnebril in de auto heeft liggen, om uw zicht te beschermen tegen een zomerse laaghangende zon. Deze laaghangende zon kan namelijk tot wel 250 ongelukken per dag extra veroorzaken. Ook kan het in de zomer flink heet worden in de auto, wat voor loomheid kan zorgen. Deze loomheid resulteert vaak in een verminderde concentratie achter het stuur, wat gemakkelijk voor een verkeersongeval kan zorgen. Bent u benieuwd naar alle maatregelen die u kunt nemen om uw auto voor te bereiden op de zomer? Lees dan ook ons nieuwsbericht ‘Is uw auto al zomerklaar?

Schadereparatie bij Auto Nol

Voorkomen is beter dan genezen, maar het oplopen van schade met uw auto kan uiteraard een keer gebeuren. Wanneer u schade heeft opgelopen bent u van harte welkom om uw auto te laten repareren in de professionele werkplaats van Auto Nol. Bij ons kunt u bijvoorbeeld terecht voor ruitreparatie en autoschade herstel.

Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar om u na het schadeherstel weer in een veilig voertuig de weg op te laten rijden. Wilt u een afspraak maken? Plan dan eenvoudig een afspraak in op onze website of neem telefonisch contact op met een van onze medewerkers via 033 – 24 65 517.