Is uw auto al zomerklaar? | Autobedrijf Auto Nol

Is uw auto al zomerklaar?

De temperaturen kruipen weer langzaam op, wat betekent dat dit het ideale moment is om uw auto klaar te gaan maken voor de zomer. De winterbanden kunnen bijvoorbeeld weer in de opslag en de zomerbanden kunnen onder de auto. Daarnaast is het een goed idee om de auto na te lopen en waar nodig onderdelen te vervangen, zeker wanneer u van plan bent om bijvoorbeeld met de auto op vakantie te gaan. In dit artikel zullen wij daarom een aantal aandachtspunten met u bespreken.

Algemene aandachtpunten

Als algemene zomercheck is het belangrijk om uw auto te controleren of te laten controleren op een aantal aandachtspunten. Is de accu bijvoorbeeld nog in orde, hoe staat het met het oliepeil en zijn de schokbrekers in goede conditie? Door dit soort zaken ten minste een keer per jaar te controleren, voorkomt u dat u later tegen hoge reparatiekosten aanloopt. Het geeft daarnaast een fijn gevoel als u weet dat u met een gerust hart met uw auto op pad kunt. Want zeg nou zelf, niemand wil toch tijdens een vakantierit met pech langs de weg stranden.

Airco check

Voor moderne auto’s is het daarnaast een aanrader om de airco te laten controleren, zeker gezien deze het tijdens de warme zomermaanden waarschijnlijk behoorlijk zwaar te voorduren zal krijgen. Doordat er ieder jaar ongeveer tien procent van het koudemiddel in uw airco verdampt, zal de werking van het apparaat anders steeds minder worden. Bovendien kan de pomp van het apparaat, door een tekort aan koudemiddel, ook vastlopen. Aangezien dit een erg dure reparatie is, is het verstandig om uw airco daarom regelmatig te laten controleren en bijvullen.

Zomerbanden en bandenspanning

Rijdt u op dit moment op winterbanden? Dan is het verstandig om uw banden om te wisselen voor zomerbanden op het moment dat de temperatuur weer omhooggaat. Met warm weer slijten zomerbanden niet alleen minder dan winterbanden, maar dragen ze ook bij aan uw veiligheid en rijcomfort. Het is daarnaast verstandig om elke twee maanden de bandenspanning van uw banden te controleren. Met de juiste bandenspanning slijten uw banden namelijk een stuk minder snel en bovendien bespaart u hier brandstof mee.

Ruitenwissers

Tot slot nog een detail: de ruitenwissers. In de wintermaanden zijn deze vaak intensief gebruikt, wat vaak voor bovenmatige slijtage heeft gezorgd. Veroorzaken uw ruitenwissers hinderlijke strepen of maken ze overdreven veel geluid? Dan zijn de wisserbladen toe aan vervanging. Doe dit op tijd, aangezien u anders een ongeluk door slecht zicht riskeert of een beschadiging aan uw ruiten.

Uw auto in topconditie met Auto Nol

Direct weten of uw auto klaar is voor de zomer of voor vakantie nog snel even uw auto laten controleren? Maak dan snel een afspraak voor uw auto bij Auto Nol. Onze monteurs kijken uw auto dan na op alle essentiële punten en kunnen eventuele gebreken snel en vakkundig voor u verhelpen. Ook voor de verplichte APK of een onderhoudsbeurt bent u natuurlijk van harte welkom. Een afspraak maakt u gemakkelijk via onze website of telefonisch tijdens onze openingstijden.

Afspraak maken werkplaats