liever met auto op vakantie door coronacrisis

Vakantiegangers geven voorkeur aan eigen auto

Hoewel er nog veel onduidelijk is over vakanties in Europa en er veel coronamaatregelen ook nog in de zomervakantie zullen gelden. Lijkt het er op dat we binnen Europa op vakantie kunnen. Het kabinet gaat namelijk het reisadvies voor de meeste Europese landen versoepelen en daarnaast melden steeds meer Europese landen dat buitenlandse toeristen weer welkom zijn.

Het liefst met eigen auto op vakantie

Nu veel Nederlandse campings en vakantieparken al open zijn en een vakantie in Europa steeds waarschijnlijker gaat worden, willen veel mensen toch op vakantie gaan deze zomer. Uit onderzoek van BOVAG blijkt dat 45% van de ondervraagden, rekening houdend met het coronavirus, deze zomer het liefst met eigen auto of camper op vakantie zou willen gaan. Ondanks het coronavirus overweegt 34% met het vliegtuig op vakantie te gaan, 21% gaat liever niet op vakantie.

Tijdens een autoreis kans op besmetting kleiner

De meeste mensen willen dus met eigen auto op vakantie. De reden hiervoor is dat de meeste mensen denken dat de kans het grootst is dat deze vakantie ook daadwerkelijk door kan gaan. Daarnaast denkt een groot deel van de ondervraagden dat de kans op besmetting het kleinst is in een eigen accommodatie op een camping of in een appartement. Ook tijdens een autoreis verwachten zij een kleinere besmettingskans dan in bijvoorbeeld een vliegtuig of in een hotel.

Uw auto laten controleren bij Auto Nol

Wilt u op vakantie met uw eigen auto? Kom dan langs bij Autobedrijf Auto Nol om uw auto te laten controleren. Doordat uw auto waarschijnlijk lang heeft stilgestaan, is het goed om uw auto te laten controleren voordat u grote afstanden gaat rijden. Tijdens uw vakantie wilt u natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Onze werkplaats is geopend en we hanteren de juiste voorzorgsmaatregelen. Uw bezoek is dus volledig veilig en volgens de regels van het RIVM. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze haal- en brengservice. U kunt gemakkelijk online een afspraak inplannen of telefonisch via 033-246 55 17