Extreme hitte gevaar voor uw auto

Extreme hitte gevaar voor uw auto

De enorme hitte in Nederland zijn we als persoon niet gewend, maar onze auto’s ook niet. We hoeven dan ook niet raar op te kijken wanneer er schadeproblemen ontstaan. Door de zeer hoge temperaturen kunnen er namelijk een aantal problemen ontstaan als droogrot, een kokende motor of zelfs lakschade. Wat je hieraan kan doen en hoe je hiermee om kan gaan leggen we in dit artikel aan je uit.

Droogrot

Droogrot, of in het Engels ‘dry rot’, laat de autobanden opdrogen. Een langdurige blootstelling aan UV-straling in combinatie met de droge hitte zorgen ervoor dat de oliën die in de banden zitten sneller opdrogen. De banden worden hierdoor enorm droog en broos, vaak is dit ook te zien door de kleine scheurtjes die in de zijkant van de band ontstaan. Wordt dit niet direct verholpen is de kans op een klapband groot. Laat daarom op tijd je banden controleren en eventueel behandelen (insmeren). Zeker wanneer u op reis gaat met uw auto, is dit voor uw vertrek aan te raden.

Kokende motor

Het is nooit leuk om in de file te staan, maar al helemaal niet wanneer de motor begint te koken. Dit kun je zien doordat het koelvloeistof lampje oplicht, of dat de temperatuurmeter doorslaat naar rechts. Wanneer dit gebeurd is het ten strengste aan te raden de auto veilig langs de kant te zetten en de motor uit te schakelen. Lukt het niet om te stoppen, zet dan de verwarming en ventilatie helemaal open. Dit zorgt namelijk voor extra motorkoeling, al wordt het dan in de auto zelf natuurlijk aanzienlijk warmer. Zodra de auto stilstaat moet de motorkap opengezet worden zodat de motor goed kan afkoelen, dit kan vaak even duren. Schakel uiteraard altijd de pechhulp in wanneer je onzeker bent over de staat van de motor.

Lakschade

Tot slot zijn vogelpoep en insecten funest voor de lak van je auto. De zuren die zich hierin bevinden vreten namelijk in de lak. Dit is te voorkomen door je auto regelmatig goed in de was te zetten. Zo blijven dit soort zaken minder snel plakken en zijn deze makkelijker te verwijderen. Mocht het al te laat zijn, staan wij natuurlijk ook voor u klaar om de autoschade te herstellen.

Al met al kunnen de extreme temperaturen, die we ook aankomend weekend weer kunnen verwachten, voor veel narigheid zorgen. Ga je deze zomer nog op reis?
Laat een Vakantiecheck doen! Bovendien staan wij altijd voor u klaar wanneer u problemen of schade aan uw auto heeft.