Doe voor vertrek een vakantiecheck! Auto Nol

Doe voor vertrek een vakantiecheck!

Wellicht heeft u al een prachtige vakantiebestemming in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië uitgezocht! Wanneer u van plan bent om per auto naar de vakantiebestemming te reizen, dan is het zeer raadzaam om voor vertrek uw auto op een aantal belangrijke punten te laten controleren. Deze controle noemen we ook wel de vakantiecheck, deze check zorgt er voor dat u zonder zorgen uw bestemming bereikt!

Waarom een vakantiecheck?

Een reis van meer dan 1.000 kilometer naar Frankrijk of Italië is nou eenmaal niet te vergelijken met het dagelijkse gebruik van uw auto voor werk of boodschappen. Een lange reis naar het buitenland is zowel intensief voor u als voor de auto. Daarom is het belangrijk om de kans op mankementen zoveel mogelijk te beperken. Deze check is voor uw eigen veiligheid en voor die van de andere inzittenden.

Waaruit bestaat een vakantiecheck?

Bij een vakantiecheck worden een aantal belangrijke onderdelen nauwkeurig gecheckt. Onderstaand een lijst van zaken die altijd worden bekeken:

1. Banden
Als eerst worden de banden grondig gecontroleerd, er wordt gekeken of de banden nog genoeg profiel hebben om veel kilometers te kunnen rijden.

2. Verlichting
U wilt niet zonder goede verlichting vele kilometers over een snelweg of door tunnels rijden, daarom is het belangrijk dat alle verlichting van de auto correct werkt.

3. Ruitenwissers
Wanneer u onderweg in een (onverwachte) bui terecht komt, dan is het belangrijk dat uw ruitenwissers naar behoren werken en helpen uw zicht te verbeteren.

4. Airco
In de zomer zal de temperatuur in de auto regelmatig hoog oplopen, dan is het fijn als u een goed functionerende airco heeft.

5. Vloeistoffen
Er wordt gecontroleerd of de auto nog voldoende olie, koelvloeistof en ruitenwisservloeisof heeft.

Vakantiecheck bij Auto Nol

Autobedrijf Auto Nol beschikt over een moderne garage en meerdere autotechnici. Bij Auto Nol is uw auto in goede handen, wij sturen u weer veilig de weg op! Een afspraak inplannen kan zowel via onze online werkplaats module of door te bellen naar 033 – 246 55 17.

Maak hier direct een afspraak