Duitsland: automobilisten regelen onderhoud vaker online | Auto Nol

Duitsland: automobilisten regelen onderhoud vaker online

Uit onderzoek van het Duitse onderzoeksbureau DAT blijkt dat Duitsers de onderhoudsbeurt voor hun auto steeds vaker online boeken. Uit een enquête is nu zelfs gebleken dat één op de drie Duitsers het onderhoud of een reparatie voor de auto online wil reserveren. Ook informatie over onderhoudswerkzaamheden wordt in Duitsland steeds vaker online geraadpleegd. Autobedrijven doen er daarom goed aan om de meest gevraagde informatie online beschikbaar te maken. Op deze manier is de kans groot dat automobilisten het onderhoud uiteindelijk bij de betreffende garage uit laten voeren. Voorbeelden van informatie die vaak wordt geraadpleegd zijn de intervallen waarop onderhoud nodig is, welke werkzaamheden een beurt bevat en wat de betekenis is van bepaalde foutcodes.

Duitsers lopen voorop

De Duitse automarkt loopt meestal voorop ten opzichte van de Nederlandse automarkt als het om innovaties gaat. Duitsers zijn dan ook gewend aan moderne oplossingen vanuit autobedrijven. Inmiddels oriënteert 74% van de Duitse autokopers zich voornamelijk via internet en koopt 12,5% van de Duitse autokopers een nieuwe auto zelfs via internet. Maar ook in Nederland zien we een groeiende behoefte op het gebied van het online regelen van autozaken. Autobedrijven spelen hier op in met moderne websites, apps en modules voor het online inplannen van een afspraak.

Auto Nol ook online voor u beschikbaar

Autobedrijf Auto Nol volgt de trends in binnen- en buitenland op de voet en luistert naar haar klanten om de best mogelijke klantervaring te bieden. Dit betekent dat u uw afspraak voor het onderhoud van uw auto gemakkelijk online maakt. Dit kan via onze website, maar ook via onze Auto Nol app. Wanneer u onze app gebruikt houden wij u bovendien op de hoogte en krijgt u bericht wanneer uw auto weer voor u klaarstaat. Via onze website is het bovendien ook mogelijk om eenvoudig een vraag te stellen, een proefrit in te plannen of om een leasecalculatie uit te voeren.

Mist u nog iets op onze website? Meld het ons via info@autonol.nl