Zorgeloos op reis met uw auto | Autobedrijf Auto Nol

Zorgeloos op reis met uw auto

Gaat u deze zomer met uw auto op vakantie? Dan begrijpen wij dat u tijdens uw reis liever niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Om deze reden geven wij u in dit artikel een aantal essentiële tips, die u kunnen helpen om u voor te bereiden op een zorgeloze vakantie met de auto.

Milieuzones in Europa

In Europa gelden op dit moment een hoop milieuregels. In elk land zijn deze regels echter weer anders. Om te voorkomen dat u met uw voertuig op de bon wordt geslingerd wanneer u een stad binnenrijdt, is het belangrijk dat u voor uw vertrek onderzoek doet naar de milieuregels in de landen waar u tijdens uw reis doorheen rijdt en het land van uw bestemming.

In Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië, Oostenrijk en Engeland wordt er inmiddels veelvuldig gebruikgemaakt van de milieusticker. Het land met de strengste milieuregels is op dit moment Frankrijk. De regels kunnen in Frankrijk echter ook nog verschillen per stad. Vrijwel overal in Frankrijk is het verplicht om een milieusticker op uw auto te hebben. Welk type sticker u nodig heeft hangt volledig af van uw auto. Zo wordt er gekeken naar de leeftijd van uw voertuig, het soort voertuig en hoe vervuilend uw voertuig is. Een milieusticker kost gelukkig maar enkele euro’s en kunt u gemakkelijk aanschaffen via bijvoorbeeld de ANWB.

Voorkom autopech

Ook bij een voertuig geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Een van de voornaamste oorzaken van stress op weg naar uw vakantiebestemming is met pech langs de weg komen te staan. Om deze reden raden wij het u aan om uw voertuig vlak voor uw vakantie te laten controleren door een garagebedrijf. Op deze manier minimaliseert u namelijk de kans op problemen met uw auto tijdens de reis.

Omgaan met autopech

Ondanks dat het laten controleren van uw auto de kans op problemen minimaliseert, kan het alsnog gebeuren dat u autopech krijgt. Maar ook op het krijgen van autopech kunt u zich voorbereiden. Lege accu’s en lekke banden zijn de meest voorkomende soorten autopech. U kunt zich hier op voorbereiden door basiskennis op te doen van de accu en door een reservewiel mee op vakantie mee te nemen. Houdt bij vertrek naar extra warme vakantiebestemmingen ook rekening met oververhitting van uw motor. Oververhitting van uw motor kan bijvoorbeeld ontstaan door te weinig koelvloeistof. In de zomer kunt u uw motor bij oververhitting simpelweg bijvullen met water. Neem daarom altijd een extra fles met water voor noodgevallen mee in uw bagage. Tot slot is het aan te raden om een goede reisverzekering voor pech in het buitenland te nemen. Wilt u hier liever geen gebruik van maken? Bereid u dan op een goede manier voor, door de verschillende nummers van pechhulpdiensten voor vertrek te noteren en in uw auto te bewaren.

Lokale regels

In Europa gelden, naast verschillende milieuregels, ook reglementen voor de benodigdheden waarvan u verplicht bent deze in uw auto te hebben. Zo is het bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht om een alcoholtester in uw auto te hebben. In Duitsland is het verplicht om een gevarendriehoek, een verbanddoos en per passagier een veiligheidshesje in de auto te hebben liggen. Wanneer u de verplichte zaken niet bij u heeft, kan dit een onnodige boete ten gevolg hebben. Bekijk daarom voordat u op reis gaat goed welke benodigdheden u voor landen van doorreis en voor uw bestemming in uw auto moet hebben liggen.

Laat uw auto controleren bij Auto Nol

Om er zeker van te zijn dat u met een auto in topconditie op reis kan gaan, bent u van harte welkom om langs te komen bij ons in de werkplaats. Onze technici kijken graag naar uw auto om te bepalen of u zorgeloos op reis kunt. Wilt u hier graag een afspraak voor maken? Dan kunt u deze eenvoudig inplannen via onze website of kunt u even telefonisch contact met ons opnemen via 033 – 24 65 517.

Afspraak maken werkplaats