Zonder stress op vakantie met een elektrische auto | Autobedrijf Auto Nol

Zonder stress op vakantie met een elektrische auto

Op zomervakantie gaan met een elektrische auto kan bij sommige mensen zorgen voor de nodige stress, vooral wat betreft het laden van de auto. Dit is echter niet nodig met de onderstaande tips & tricks. Hoewel u de route waarschijnlijk iets meer moet plannen dan bij een reis met een benzineauto, is een verre reis met een elektrische auto goed te doen.

Ga voorbereid op reis

In Nederland is het netwerk voor het opladen van een elektrische auto al goed ontwikkeld. Om de 20 à 30 kilometer snelweg staat tegenwoordig wel een snellaadstation. In een aantal Europese landen zijn de laadmogelijkheden voor elektrische auto’s eveneens goed ontwikkeld. In Duitsland, het noorden van Frankrijk en in Denemarken zijn de laadmogelijkheden zeer goed te noemen. Maar dit is niet overal in Europa het geval. In België is er bijvoorbeeld soms op flinke afstanden geen laadpaal te bekennen.

Ga daarom niet ‘blind’ de weg op en plan je route met een speciale routeplanner. De route wordt dan langs diverse laadstations gepland, zodat je niet in de problemen komt. Vraag tevens van te voren ook laadpassen aan via diverse apps, zodat je direct kunt laden zodra je bij een laadpunt komt.

Vermijd zwarte zaterdag

Probeer zwarte zaterdag te vermijden. De verwachting is dat bij de laadstations een lange file zal ontstaan. Niet iedere mogelijkheid voor het laden van een elektrische auto is namelijk voorzien van een snellader waardoor de wachttijden aardig kunnen oplopen. Dit, aangezien het dan nou eenmaal wat langer duurt. Dit speelt voornamelijk in het buitenland een rol, omdat de mogelijkheden daar minder ontwikkeld zijn.

Servicebeurt bij Autobedrijf Auto Nol

Wilt u voorbereid op pad gaan en niet voor verrassingen komen te staan? Breng uw auto dan voor de reis nog langs bij ons Autobedrijf voor een servicebeurt. Laat bijvoorbeeld de airconditioning controleren op eventuele gebreken, zodat u zeker weet dat deze het onderweg niet begeeft. Benieuwd naar wat wij voor uw auto kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.