De muffe geur van uw airco voorkomen | Autobedrijf Auto Nol

Zo komt u van de muffe geur van uw airco af

Het begint weer warmer te worden in Nederland en dus bestaat de kans dat u de airco weer vaker moet gaan gebruiken. Het zou kunnen dat u dan ineens geconfronteerd wordt met een muffe lucht zodra u de airco aanzet. Dit is een vaker voorkomend probleem. Gelukkig is er ook een oplossing! In dit nieuwsbericht leggen we uit hoe u de vervelende geur kunt laten verdwijnen.

De muffe lucht voorkomen

Om van deze typische geur af te komen, is het van belang om te weten waar deze eigenlijk vandaan komt. Omdat een airco koel, vochtig en donker is, is het de ideale plaats voor bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor de stinkende lucht. Door de airco 5 tot 10 minuten voor het verlaten van de auto uit te zetten, droogt de verdamper en verdwijnt de condens uit het systeem, waardoor de kans op bacteriën vermindert.

Het belang van regelmatig onderhoud

Uiteraard kunt u deze typische geur ook voorkomen door regelmatig uw airco te laten onderhouden. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt zal de airco worden gereinigd zodat de bacteriën verdwijnen. Daarnaast zal er tijdens deze check ook worden gekeken naar onder andere de hoeveelheid koudemiddel. Van dit middel gaat namelijk ongeveer 10% per jaar verloren. Op het moment dat er minder dan 70% aanwezig is, neemt de kans op problemen snel toe. Zo wordt de pomp van uw airco niet goed gesmeerd en kan deze vastlopen. Omdat dit hoge reparatiekosten met zich meebrengt, is dit iets wat u ten alle tijden wilt vermijden. Daarom is zo’n check niet alleen handig om de muffe geur te voorkomen, maar ook om te zorgen dat de airco naar behoren blijft functioneren.

Airco onderhoud bij Autobedrijf Auto Nol

Is het tijd om uw airco na te laten kijken? Bij Autobedrijf Auto Nol doen we dit graag voor u! Onze professionele medewerkers verzorgen een reinigingsbeurt, checken hoeveel koudemiddel er nog is, controleren op eventuele lekkages en lopen het gehele systeem na. We raden u aan om dit minimaal eenmaal per jaar te laten doen. Plan een afspraak in via onze werkplaats agenda of bel naar 033-246 55 17.