Zijn uw ruitenwissers nog in orde voor de herfst | Autobedrijf Auto Nol

Zijn uw ruitenwissers nog in orde voor de herfst?

Nu de herfst weer in aantocht is, is het verstandig om uw ruitenwissers te laten controleren. De herfst gaat vaak gepaard met periodes waarin veel regen valt. Ruitenwissers zijn dan van essentieel belang voor goed zicht op de weg.

Slechte wissers belemmeren het zicht

Afgelopen zomer hebben we in Nederland te maken gehad met een aantal hele warme dagen met tropische temperaturen. Op sommige dagen steeg het kwik zelfs boven de 35 graden. Voor het rubber van een ruitenwisser is dit vanzelfsprekend niet bevorderlijk. Door de hoge temperaturen droogt het rubber uit en werkt de wisser niet meer optimaal. De wissers hebben hierdoor een meer moeite om over het raam te glijden en er zullen strepen achterblijven. Dit, met als resultaat dat het zicht belemmerd wordt en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Vervang kapotte ruitenwissers direct

Zoals bovenstaand toegelicht, is de combinatie van de hitte en droogte niet bevorderend voor de ruitenwissers. De zomer is een periode waarin ruitenwissers nauwelijks worden gebruikt, waardoor het rubber minder soepel blijft. De grootste boosdoener is de temperatuur van de voorruit, deze wordt namelijk zeer heet. In combinatie met weinig regenval droogt het rubber van de ruitenwissers uit, wordt het poreus en smelt het. Dit laatste zorgt ervoor dat de wissers aan de ruit blijven plakken en op het moment dat de ruitenwissers dan worden gebruikt, trek je ze als het ware kapot. Zodra de rubbers kapot zijn, is het van groot belang dat de ruitenwisserbladen direct worden vervangen.

Werkplaatsafspraak bij Auto Nol

Mochten uw ruitenwissers na deze zomer aan vervanging toe zijn, dan bent u bij Auto Nol aan het juiste adres. Voorkom dat u onderweg slecht zicht heeft en laat uw ruitenwissers op tijd vervangen door onze werkplaats. Een werkplaatsafspraak plant u eenvoudig in middels de online module op onze website. U vult eenvoudig in welke werkzaamheden er nodig zijn en u ziet direct welke data er nog beschikbaar zijn. Uiteraard kunt u ons ook altijd even bellen om een afspraak voor onderhoud in te plannen.

Plan direct uw afspraak in