Zijn bredere banden beter dan de standaard banden? | Autobedrijf Auto Nol

Zijn bredere banden beter dan de standaard banden?

Het gebruik van grotere en bredere banden is een trend. Niet alleen zouden deze autobanden zorgen voor meer grip in de bochten, veel automobilisten gebruiken ze ook als statussymbool. Steeds meer auto’s, waaronder gezinswagens, gebruiken geen standaardbanden en kiezen voor een groter en stoerder alternatief. Hoewel bredere banden diverse voordelen met zich meedragen, concludeert Autoweek uit een bandentest dat ze ons rijgedrag ook negatief kunnen beïnvloeden.

De bandentest voor bredere banden

In de test zijn verscheidene maten banden van hetzelfde merk en type onder dezelfde omstandigheden getest. Uit de test blijkt inderdaad dat de breedste banden de meeste grip bieden in bochten. Daarbij hebben ze ook een kortere remweg onder droge omstandigheden. Toch hebben ze ook enkele nadelen. Zo stijgt het brandstofverbruik met maximaal een liter per iedere 100 kilometer. Daarnaast produceren ze ook meer geluid. Op deze laatste twee onderdelen scoorde de kleinere standaardband het voordeligst. Ook bieden deze kleinere banden meer veiligheid op het gebied van aquaplaning.

De conclusie

Elk formaat band heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kunnen bredere banden wel degelijk zorgen voor een verbeterde rijdynamiek en meer rijplezier. Toch luidt de conclusie van het onderzoek dat het altijd het beste is om met de kleinere, standaardbanden te rijden. Niet alleen is dit beter voor uw portemonnee, de auto rijdt hier uiteindelijk ook comfortabeler en een stuk stiller door.

Banden bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol adviseren we om (als het kan) iedere twee maanden uw bandenspanning te controleren. Zo voorkomt u slijtage aan uw autobanden. Daarnaast zorgt dit voor een lager brandstofverbruik. Heeft u vragen over uw autobanden? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Onze vakkundige en gemotiveerde autotechnici hebben kennis van elk gangbaar automerk en bezitten de juiste technische kennis. Zo ontvangt u altijd het beste advies. Stel uw vraag door te bellen naar 033-246 55 17 of neem via ons online contactformulier contact met ons op.