Wat te doen tegen beslagen autoramen | Autobedrijf Auto Nol

Wat te doen tegen beslagen autoramen

Zijn uw autoramen ook beslagen wanneer u ’s ochtends met de auto wegrijdt? Iedereen heeft er wel eens last van, met name nu de temperatuur weer aan het dalen is. Hoe vervelend het ook is, we ontkomen er niet aan. Wel kunt u bepaalde maatregelen nemen om te zorgen dat uw ramen zo snel mogelijk weer helder zijn en voldoende zicht geven tijdens het rijden. Daarom zetten we in dit nieuwsbericht enkele tips voor u op een rij, zodat u binnen no-time weg kunt rijden met schone ramen.

Waarom beslaan uw ramen?

Uw ramen beslaan op het moment dat het koude oppervlak van uw autoramen in contact komen met de warmere, vochtige lucht aan de binnenkant van uw auto. Vochtige lucht welke zich in de auto heeft verzameld, ademdampen en natte kleding zijn allemaal oorzaken die kunnen zorgen voor deze condensvorming. Niet alleen is condensvorming heel vervelend, maar het is ook nog eens gevaarlijk! De boete voor het rijden met onvoldoende zicht bedraagt dan ook €230,-.

Tips om beslagen autoramen tegen te gaan

U zit in de auto en uw ramen zijn beslagen. Wat doet u hieraan? Enkele tips zijn:

  • Zet uw airconditioning aan. De droge lucht zorgt dat uw ramen snel weer schoon zijn.
  • Heeft u geen airco? Zet dan de verwarming aan en richt de blazer op uw voorraam.
  • Zorg dat u een zeem of doek in de auto heeft liggen om uw ramen schoon te vegen.
  • Leg een vochtvreter in uw auto. Deze absorbeert het vocht en is zelfs herbruikbaar.
  • Maak uw autoramen regelmatig schoon. Dit zorgt dat condensvorming wordt uitgesteld.

Laat uw auto controleren bij Auto Nol

Heeft u nog altijd last van beslagen autoramen? Breng dan eens een bezoek aan de werkplaats van Auto Nol. Hier kunnen wij uw auto controleren en eventueel onderhoud plegen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een aircocheck waar onze monteurs controleren of uw airco naar behoren functioneert of het controleren van uw raam- en deurrubbers. U kunt eenvoudig een afspraak met onze werkplaats maken door te bellen naar 033-246 55 17 of plan direct een afspraak in middels onze werkplaatsagenda.