Wat is een goede kleur voor uw nieuwe occasion? | Autobedrijf Auto Nol

Wat is een goede kleur voor uw nieuwe occasion?

Bent u op zoek naar een occasion, maar weet u niet welke kleur handig is om te kiezen? En denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de juiste keuze bij het doorverkopen of inruilen in de toekomst? Jaarlijks publiceert Axalta het Wereldwijde Autokleur populariteitsrapport en wij hebben de resultaten hieruit eens voor u onder de loep genomen.

De wereldwijde topkleuren

Ook dit jaar is de kleur wit (voor het 9e jaar op rij!) wereldwijd de populairste kleur voor een auto. De top drie van de populairste autokleuren bestaat uit wit (38%), zwart (19%) en grijs (13%). Een vrij neutrale top drie, maar dat is ook wel te verwachten. Wanneer u namelijk op de snelweg om u heen kijkt, zijn dit ook wel de meeste kleuren die te zien zijn.

In Europa heeft de kleur grijs een grote opmars gemaakt en is hierdoor inmiddels zelfs de meest populairste kleur geworden. Wit (23%) daalde met 1%, waardoor grijs (24%) met een stijging van 2% op nummer 1 is komen te staan. Zilver is hierdoor voor het eerst in 10 jaar zijn plek in de top 3 verloren. Deze topkleuren wit, zwart, grijs en zilver domineren echter nog wel de markt en vertegenwoordigen zo’n 80% van alle kleuren.

Invloed van kleur op jouw auto

Wanneer felgroen uw lievelingskleur is, is het dan ook verstandig om een felgroene auto te kopen? Niet per se, auto’s met een uitgesproken kleur zijn namelijk een stuk lastiger te verkopen dan auto’s met een meer standaard kleur. U zult dan maar net iemand moeten vinden die ook van felgroen houdt. Wanneer u een kleur kiest uit de kleuren top 4, zal u uw auto een stuk gemakkelijker verkopen. Met een witte of grijze auto zit u dus eigenlijk altijd goed.

Topkleuren bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Auto Nol hebben we veel verschillende kleuren occasions in ons assortiment, maar de top 4 kleuren zijn ook bij ons ook zeker in de meerderheid. Zo hebben wij verschillende witte en grijze occasions van bijvoorbeeld Volkswagen, BMW, Renault en Toyota in ons assortiment. Kom langs bij ons in de showroom om onze occasions in alle topkleuren te bekijken of bekijk ons aanbod via de website en maak een afspraak voor een proefrit. U bent van harte welkom in onze showroom!