Wanneer is het tijd voor zomerbanden? | Autobedrijf Auto Nol

Wanneer is het tijd voor zomerbanden?

De maand april begon met zon, maar al snel kwam het winterse weer terug en hadden we weer een aantal dagen sneeuw. April doet nu eenmaal wat hij wil. De dagen beginnen inmiddels weer wat warmer te worden en veel bestuurders vragen zich af of het tijd is om hun zomerbanden weer tevoorschijn te halen. In dit nieuwsbericht leggen we uit wat het beste moment is om een afspraak in te plannen voor een bandenwissel.

Voordelen van zomerbanden

Door gebruik te maken van winter- en zomerbanden, draagt u bij aan de veiligheid op de weg, uw rijcomfort en het behoud van uw banden. In de winter zorgen winterbanden voor meer grip. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van soepeler rubber en een profiel hebben dat water van bijvoorbeeld smeltend sneeuw goed verspreid en zo aquaplaning voorkomt. Toch is het belangrijk om uw banden op tijd te wisselen. Het profiel van zomerbanden zorgt er namelijk voor dat u met warmere temperaturen meer contact met het wegdek heeft en daardoor ook een kortere remweg heeft. Daarbij slijten winterbanden sneller bij hogere temperaturen.

Wat is het advies?

Er gaan verschillende adviezen rond over wat het juiste moment is om uw banden de laten wisselen. Branchevereniging BOVAG raadt aan om uw banden in de maand april te laten wisselen en de ANWB gebruikt de winter- en zomertijd als geheugensteun voor de bandenwissel. Het beste is om te kijken wanneer het structureel warmer gaat worden en er geen winterse weersomstandigheden meer worden verwacht. De grens van 7 graden of warmer is hierbij belangrijk. Vanaf dan zijn de voordelen van zomerbanden namelijk al merkbaar.

Plan uw bandenwissel bij Autobedrijf Auto Nol

Bij Autobedrijf Auto Nol kunnen we uw banden snel en voordelig wisselen. Neem gerust contact met ons op wanneer u wilt weten of het verstandig is om uw banden te laten wisselen. Dit doet u door te bellen naar 033-246 55 17 of stel uw vraag via ons contactformulier. Ook kunt u eenvoudig een afspraak inplannen bij onze werkplaats via onze werkplaats agenda.