Waarom is een occasion eigenlijk een betere koop? | Auto Nol

Waarom is een occasion eigenlijk een betere koop?

Wellicht is uw huidige auto inmiddels aan vervanging toe of bent u juist op zoek naar een geschikte eerste wagen. Wat uw situatie ook is, in beide gevallen is de aanschaf van een occasion een betere koop. In dit artikel zetten we uiteen waarom het kopen van een splinternieuw model, hoe mooi de nieuwe lak en functionaliteiten ook zijn, het niet waard is ten opzichte van een goed uitgeruste en verzorgde occasion.

Occasion voordeliger te verzekeren

Een verzekeringsmaatschappij zal als eerste de waarde van de te verzekeren auto in overweging nemen voor het bepalen van de premie. Want hoe waardevoller de auto is, des te meer er moet worden uitgekeerd bij schade. Logischerwijs is een tweedehandsauto van hetzelfde model en merk voordeliger te verzekeren. Dit heeft te maken met de mate van afschrijving. Met een occasion die er nog net zo mooi uitziet en net zo goed rijdt als een nieuwe, kunt u dus al een hoop geld besparen op de autoverzekering.

Lage afschrijving van een occasion

Bij grote uitgaven kunt u dit vaak aan uzelf en uw partner nog wel verantwoorden door het te zien als een investering. Echter gaat dat bij een auto niet op. Hoewel ze steeds langer meegaan, verliezen voertuigen het grootste deel van hun waarde vroeg in hun levensduur. Bij sommige merken en modellen zal dit minder snel gaan, maar bij het overgrote deel vindt een afschrijving plaats van zo’n vijftig procent van de oorspronkelijke waarde binnen drie jaar. Mede om die reden kunt u beter een occasion kopen die dit kritieke punt voorbij is.

Betere uitvoering voor minder geld!

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen van een occasion is dat het winkelen met het huidige budget veel leuker is dan wanneer u kijkt voor een gloednieuwe. Doordat de auto’s door hun afschrijving snel waarde hebben verloren, zijn er talloze modellen op de occasionmarkt beschikbaar die zijn voorzien van allerlei opties door de vorige eigenaar, maar nu voor stukken minder worden weggezet. Met uw vastgestelde budget kunt u bijvoorbeeld enkel het basismodel veroorloven, terwijl er bij de occasion het complete infotainmentsysteem erbij inbegrepen zit en de parkeersensoren ook niet ontbreken.

Perfecte occasion vinden bij Auto Nol

Bij Auto Nol hebben we allerlei occasions beschikbaar in allerlei prijsklassen, waardoor u ruim de keuze heeft. Ieder model is met zorg voor u gecontroleerd en gereed gemaakt om weer de weg op te kunnen. Mocht u vragen hebben over een specifiek model en de onderhoudsgeschiedenis willen achterhalen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten. Grote kans dat ze u alles kunnen vertellen over de staat van de auto. Dit kan telefonisch via 033 – 246 55 17 of via ons contactformulier.