Waarom het controleren van de airconditioning belangrijk is | Autobedrijf Auto Nol

Waarom het controleren van de airconditioning belangrijk is

In de zomerperiode laten veel mensen de conditie van hun airconditioning controleren. Dit gebeurt vaak vlak voordat zij op vakantie gaan naar landen zoals Frankrijk, Spanje of Italië. In deze warme landen is het namelijk vaak lastig om te rijden zonder of met een niet goed werkende airconditioning. In dit nieuwsbericht vertellen wij waar u als automobilist zelf op kunt letten om uw airconditioning in goede conditie te houden.

Om ervoor te zorgen dat uw airconditioning goede conditie blijft, is het raadzaam om deze elk jaar te laten controleren. Wanneer u de airconditioning van uw auto laat controleren wordt er een temperatuurmeting, een druktest en een lektest gedaan. Indien nodig, wordt het koelmiddel bijgevuld of vervangen. Vervolgens wordt het systeem van de airconditioning gereinigd. Dit, om te voorkomen dat schimmel zich hecht. De reiniging zorgt er tevens voor dat er zich geen nare geurtjes in het systeem ontwikkelen. Nadat als laatste het bedieningselement is gecheckt, wordt de controle afgerond.

U kunt zelf een aantal acties ondernemen, om ervoor te zorgen dat de conditie van uw airconditioning op peil blijft. Door een aantal simpele handelingen, die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, kunt u ervoor zorgen dat de airconditioning gedurende het jaar zo optimaal mogelijk blijft werken.

Start de airconditioning langzaam op

Wanneer uw auto flink is opgewarmd door de zon wilt u uw auto natuurlijk zo snel mogelijk laten afkoelen door middel van uw airco. Wij raden u echter aan om niet meteen de airco aan te zetten. Probeer eerst een stuk te rijden met wat verkoelende rijwind. Dit kan door uw ramen open te zetten. Vervolgens kunt u de airco rustig aanzetten, waarna u de verkoelde lucht langzaam kunt opbouwen.

Schakel airco vlak voor aankomst uit

Als u kort voor het bereiken van uw bestemming de airco uitschakelt, kan de condensvorming op de verdamper opdrogen. Bij het uitvoeren van deze handeling wordt de kans op schimmelvorming in de airco verkleind en daarmee ook de kans op nare geurtjes.

Laat klimaatregeling op automatische stand staan

Beschikt u over een auto waarbij u gebruik kunt maken van een klimaatregeling? Zorg er dan voor de deze op een automatische stand blijft staan. Op deze manier wordt er door de airco minder energie verbruikt. Dit is tevens voordelig voor het brandstofverbruik en voor de accu van uw auto.

Soms kan het gebeuren dat uw airconditioning het hele jaar goed functioneert, maar bij een lange rit naar een warm land opeens stuk gaat. Laat om deze reden uw airconditioning altijd voor vertrek controleren wanneer u van plan bent om er intensief gebruik van te maken.

Vakkundige controle bij Autobedrijf Auto Nol

Gaat u op vakantie en wilt u uw airconditioning op vakkundige wijze laten controleren voor uw vertrek? Maak dan snel een afspraak met de werkplaats van Auto Nol. Onze professionele en gemotiveerde autotechnici bezitten, door regelmatige bijscholing, altijd over de juiste kennis. Zij zullen er voor zorgen dat u met een gerust hart de weg op kunt. U bent dan ook van harte welkom bij Auto Nol.