Waarde gebruikte auto behouden | Autobedrijf Auto Nol

Waarde gebruikte auto behouden

De afschrijving van gebruikte auto’s is de afgelopen jaren gemiddeld gezien zeer beperkt gebleven. Er waren enkele modellen die niet in waarde zijn gedaald, maar echter ook enkele uitschieters die vrij veel hebben afgeschreven. De waardevastheid van de auto’s hangt af van verschillende factoren. Zo heeft de komende BPM regeling voor het A- en B-segment in 2015 invloed, maar ook de nieuwe bijtelling van 7% voor hybride auto’s zorgt ervoor dat ‘oude’ modellen met 0% bijtelling populair blijven. Tot slot is er ook nog de export naar het buitenland die ervoor zorgt dat gebruikte auto’s meer waard blijven.

Waarde gebruikte auto

Aan het eind van het jaar 2014 blijken auto’s, voornamelijk de stekkerhybrides, erg waardevast. De stekkerhybrides kregen in 2014 te maken met een nieuwe bijtelling, zij gingen van 0% naar 7% bijtelling. Dit geldt echter alleen op modellen uit 2014, maar niet voor modellen uit voorgaande jaren. Om deze reden schrijven de ‘oudere’ modellen helemaal niet af en worden ze voor de nieuwprijs of zelfs meer verkocht. Ook de export naar het buitenland helpt een handje mee. In Rusland krijgen taxichauffeurs een subsidie wanneer zij rijden in een zuinige auto zoals een Toyota Prius. Om deze reden zijn de prijzen van dit soort auto’s ook erg waardevast. De kilometerstanden zijn hierbij vaak niet eens zo belangrijk en leveren dus veel meer op met export naar het buitenland dan dat ze zouden opleveren in Nederland.

Nieuwe auto duur

Eén van de voornaamste redenen om te kiezen voor een “oudere” auto is voor veel mensen het belastingvoordeel. De auto’s in de A- en B-categorie zijn erg populair en waardevast. Dit komt voornamelijk omdat deze auto’s erg compact zijn en ook nog eens erg zuinig. Nieuwe auto’s uit het A- en B-segment krijgen in 2015 te maken met een verhoging van het BPM-tarief (1.000,- euro). In combinatie met de hoge prijzen die deze modellen reeds hebben, maken steeds meer mensen de keuze om te gaan voor een ouder model. Dit maakt de oude modellen waardevast en makkelijk te verkopen.

Jonge occasion kopen

Auto Nol biedt een groot assortiment aan jonge occasions. Onze jonge occasions zijn van erg goede kwaliteit en zijn ingekocht tegen zeer scherpe tarieven. Hierdoor bent u verzekerd van de beste prijs voor uw auto! Tevens is het mogelijk om een occasion te leasen middels financial lease. Vragen? Neem dan online contact met ons op of bel naar het nummer 033 – 246 55 17.