Voorspellen wanneer u autopech krijgt | Autobedrijf Auto Nol

Voorspellen wanneer u autopech krijgt

De technologie in auto’s wordt steeds slimmer. Door data afkomstig van auto’s te verzamelen, zijn bedrijven tegenwoordig zelfs in staat om te voorspellen wanneer auto’s pech gaan krijgen. De auto moet hiervoor wel in verbinding staan met een speciaal systeem. Bij deze zogenoemde connected auto’s kunnen problemen sneller worden gedetecteerd, zoals problemen met het roetfilter of de accu. In 30% van de gevallen kan er zelfs voorspeld worden wanneer een auto met pech langs de kant van de weg zal komen te staan.

Big Data verzamelen

Tegenwoordig zitten er steeds vaker systemen in auto’s die allerlei variabelen over de auto bijhouden. Veel nieuwe auto’s zijn bovendien voorzien van een internetverbinding, waardoor zij live in verbinding met de garage, de dealer en/of de autofabrikant staan. Bij auto’s die deze live verbinding niet hebben, kan er data worden verzameld door middel van het inpluggen van een speciale stekker. Garagebedrijven gebruiken deze informatie om bijvoorbeeld herinneringen te sturen voor een onderhoudsbeurt. En indien er pech is ontstaan, kan er direct worden uitgelezen waar het euvel zit.

Pech voorspellen

Door Big Data te vertalen naar bruikbare gegevens wordt er nog een stap verder gegaan. Door de data te sorteren met behulp van formules, kunnen er zelfs voorspellingen worden gedaan over wanneer de auto pech zal krijgen. De software achter deze formule is namelijk in staat om een afwijkend patroon te herkennen. Hierdoor is het mogelijk om aan te geven dat de auto pech zal krijgen alvorens dit daadwerkelijk gebeurt. Door deze voorspelling kan er tijdig langs de garage worden gegaan, zodat men niet met problemen langs de weg zal komen te staan.

In de toekomst zal big data een steeds grotere rol gaan spelen. Zo kan ook het rijgedrag van automobilisten worden uitgelezen en worden de systemen gebruikt om verkeersdata te analyseren. De database met storingscodes wordt bovendien steeds groter en er kan steeds meer van worden geleerd. Doormiddel van machine learning zal de technologie de komende jaren waarschijnlijk nog een stap verder gaan, Zodat er uiteindelijk zelflerende systemen ontstaan.

Ook bij Auto Nol

Wanneer u niet met pech langs de weg wilt komen te staan, dan is het aan te raden om uw auto regelmatig te laten controleren door een garagebedrijf. Voorkomen is nou eenmaal beter dan genezen en zo vermijdt u onnodig hoge rekeningen. Heeft u een connected car en geeft deze aan dat het tijd is voor een onderhoudsbeurt of dat er een storing aan zit te komen, biedt uw auto dan vooral zo snel mogelijk aan bij onze werkplaats. Onze monteurs kunnen met alle merken en types overweg en kunnen ook de meest moderne systemen uitlezen. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken of direct online via onze website een afspraak inplannen.

Alle occasions bekijken