Volkswagen Golf populairste occasion van Nederland | Auto Nol

Volkswagen Golf populairste occasion van Nederland

Uit het jaarlijkse Europe Report van AutoScout24 is gebleken dat de Volkswagen Golf, net als in de afgelopen drie jaar, ook in 2018 weer de meest gezochte occasion van Nederland was. In de top-vijf met de meest populaire occasions in Nederland staat de Volkswagen Golf met maar liefst 5,1% op de eerste plek. Op de tweede plek staat de BMW 3-serie met 4,3%, gevolgd door de Volkswagen Polo met 2,5%.

Grootschalige vergelijking van vraag en aanbod

In het Europe Report van AutoScout24 worden vraag en aanbod van occasions uit het jaar 2018 in heel Europa met elkaar vergeleken. De gegevens die hiervoor zijn gebruik zijn afkomstig van meer dan twee miljoen geadverteerde occasions in zeven verschillende Europese landen. Op basis van deze gegevens zijn verschillende top-5 lijsten samengesteld, die bijvoorbeeld gebaseerd zijn op merk, kleur, model en de prijscategorie. In dit bericht zetten wij de grootste conclusies uit het onderzoek voor u op een rij.

Populairste merk

Het populairste automerk voor een occasion binnen Europa is met 14,1% het Duitse merk BMW. Op de tweede plek komt Mercedes-Benz met 13,5%, gevolgd door Volkswagen op de derde plek met 12,3%. Ford is het enige automerk dat niet van Duitse afkomst is, wat de top-vijf met populairste merken wist te halen. Ford staat namelijk met 4,6% op een vijfde plek.

Populairste model

Uit de gegevens van AutoScout24 werd verder duidelijk dat de BMW 3-serie met 4,6% het meest gevraagde occasionmodel van heel Europa is. Na de BMW 3-serie volgt de Volkswagen Golf met 4,5% en de Mercedes C-klasse met 2,9%.

Opvallend is dat de merken afkomstig uit het land van herkomst de top-vijf met meest aangeboden occasions in het betreffende land domineren. Zo bestaat de top-vijf in Duitsland volledig uit Duitse automerken. Hetzelfde geldt voor Frankrijk, waar een groot deel van de top-vijf meest aangeboden occasions bestaat uit Renault en Peugeot. Ook in de top-vijf van Italië valt het op dat het Italiaanse merk Fiat meerdere keren in het rijtje voorkomt. Omdat Nederland geen automerken van eigen bodem heeft, vallen hier Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz onder de meest aangeboden occasions.

Populairste kleur

De populairste kleur voor een occasion in Europa blijft met kop en schouders de kleur zwart. Met maar liefst 29,0% staat deze kleur bovenaan de lijst, gevolgd door grijs met 19,7% op de tweede plek en wit met 15,2% op de derde plek.

Gemiddelde prijs

Ook de gemiddelde prijzen van de occasions in Europa zijn met elkaar vergeleken ten opzichte van het jaar 2017. Hieruit blijkt dat de prijs van de Mercedes C-klasse met maar liefst 2,3% is gestegen. De gemiddelde prijs van een BMW 3-serie is juist gedaald met een flinke 7,6%, wat de stijgende populariteit van deze auto in Europa zou kunnen verklaren. De Nederlandse favoriet Volkswagen Golf is met een geringe prijsstijging van 0,2% vrijwel gelijk gebleven in prijs.

Top-5 gemiddelde prijzen populairste automodellen

Model:Prijs:
1BMW 3-serie€16,124
2Volkswagen Golf€15.538
3Mercedes-Benz C-Klasse€24.221
4Audi A4€19.240
5BMW 5-serie€25.688

Occasions bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een betaalbare occasion van topmerken zoals BMW, Volkswagen of Audi? Dan bent u bij Auto Nol aan het juiste adres! Wij beschikken over een ruim aanbod met prachtige occasions en helpen u graag bij het vinden van de occasion die het beste bij uw wensen past. Bekijk ons aanbod nu eenvoudig op onze website. U bent echter ook van harte welkom om langs te komen in onze showroom, waar onze professionele verkoopadviseurs klaar staan om u te helpen met het vinden van uw nieuwe auto.