Vijf belangrijke tips voor bij het aanschaffen van een occasion | Autobedrijf Auto Nol

Vijf belangrijke tips voor bij het kopen van een occasion

Wanneer u op zoek bent naar een voordelige occasion die volledig bij uw wensen aansluit, is het belangrijk dat u goed geïnformeerd op pad gaat. Om te voorkomen dat u een occasion aanschaft waar u misschien een hoop onderhoudskosten aan kwijt bent, of een occasion die tóch niet helemaal naar wens is, geven wij u in dit artikel vijf handige en belangrijke tips. Deze kunnen u kunnen helpen bij het kiezen van uw nieuwe auto.

Tip 1: Neem iemand mee tijdens het kopen van uw occasion

Als u zelf niet veel kennis heeft over auto’s is het verstandig om iemand mee te nemen tijdens het aanschaffen tijdens een occasion. Denk hierbij aan een familielid, een vriend of een collega. Hierdoor kunt u tijdens de aankoop van uw voertuig met elkaar overleggen. Daarnaast zal uw familielid, vriend of collega zich bij de aanschaf minder laten leiden door emotie, waardoor u een meer bewuste keuze maakt.

Tip 2: Maak een uitgebreide proefrit

Een proefrit is misschien wel een van de belangrijkste manieren om erachter te komen of een auto daadwerkelijk bij uw wensen en uw manier van rijden past. Voor een goede proefrit moet u rustig twintig minuten de tijd nemen. Tijdens een te korte proefrit heeft u namelijk niet genoeg tijd om in te kunnen schatten of de occasion daadwerkelijk bij uw wensen past. Probeer tijdens uw proefrit ook over zo veel mogelijk verschillende soorten terrein heen te rijden, zoals bijvoorbeeld een snelweg en de bebouwde kom waar u maximaal 50 kilometer per uur mag. Hierdoor weet u direct hoe de auto in deze verschillende situaties reageert.

Tip 3: Kies een auto waarvan de onderhoudshistorie bekend is

Vraag altijd naar de (onderhouds)historie van een occasion. Zeker wanneer alle boekjes aanwezig zijn en de historie van een auto bekend is, zal u veel minder snel voor verassingen komen te staan. Daarnaast is er ook een speciaal ‘100% onderhouden’ keurmerk. Hierdoor weet u dat de auto alle onderhoudsbeurten tijdig heeft gehad en dat de auto dus zorgvuldig is onderhouden. Tevens kunt u uiteraard controleren of de auto het NAP keurmerk heeft. Waarmee u verzekert bent van een juiste kilometerstand.

Tip 4: Schaf de occasion aan met BOVAG garantie

Wanneer u kiest voor een occasion met BOVAG garantie weet u zeker dat u de eerste 6 maanden met eventuele problemen terecht kunt bij de autodealer. Daarnaast bieden wij bij Auto Nol ook nog een meer uitgebreid afleverpakket aan waarmee u nog meer zekerheid heeft. Zo wordt de auto bij eventuele problemen in de garantieperiode bij u thuis opgehaald (en daarna weer netjes teruggebracht) en controleren wij uw auto nogmaals grondig bij het verlopen van de garantie. Zo weet u zeker dat met uw nieuwe auto veilig de weg op kunt.

Tip 5: Schaf een occasion aan bij een betrouwbare dealer

Toch is het verstandig om te kiezen voor een gerenommeerd autobedrijf. Bij een particuliere verkoper of een kleine handelaar bent u wellicht voordeliger uit met uw initiële aankoop, maar de kans bestaat dat u uiteindelijk meer kwijt bent aan onderhoudskosten. Wanneer u een occasion aanschaft bij een gerenommeerd autobedrijf, bent u dan ook meer verzekerd van een betrouwbare occasion.

Voordelige en goed onderhouden occasions bij Autobedrijf Auto Nol

Het vinden van een occasion die perfect aansluit bij uw wensen en verwachtingen kan een lastige opgave zijn. Bij Autobedrijf Auto Nol staan wij echter graag voor u klaar om u te helpen bij het vinden van uw ideale tweedehandsauto. In ons assortiment vindt u enkel occasions met een uitstekende onderhoudshistorie en een betrouwbaar karakter. Zo wordt iedere auto door ons grondig gecontroleerd voordat deze in ons aanbod wordt opgenomen. U kunt bij ons terecht voor occasions van topmerken zoals Audi, Volkswagen, Renault, BMW en Toyata. Bekijk ons huidige assortiment eenvoudig via onze website, of kom langs in onze showroom en maak meteen een proefrit! Graag tot ziens.