Verhoging van BPM in 2015 | Autobedrijf Auto Nol

Verhoging van BPM in 2015

Op 1 januari 2015 zullen de nieuwe regels omtrent de Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen (BPM) ingaan. Er zal een nieuwe belastingschijf worden toegevoegd aan het huidige BPM-systeem. Dit is enige tijd geleden besloten in het begrotingsakkoord van de regeringspartijen. Deze nieuwe regel zal met name invloed hebben op auto’s die vallen in het A-segment (kleine auto’s). Deze verandering zou een goede reden kunnen zijn om na te gaan denken over het kopen of leasen van een occasion, bij een occasion is de BPM reeds betaald. Auto Nol biedt u een groot assortiment van nette en luxe occasions.

Kleine auto’s duurder

Het effect van de nieuwe belastingschijf zal met name invloed hebben op de auto’s in het A-segment. Op het moment is het zo dat bij de aanschaf van auto’s met een uitstoot tot 88 gram per kilometer geen BPM betaald hoeft te worden. Door de nieuwe reglementen moet echter over elke auto BPM worden betaald, dit houdt in dat ook over hybride auto’s BPM moet worden betaald. De BPM zal alleen niet betaald hoeven worden bij auto’s zonder enige vorm van uitstoot, zoals elektrische auto’s.

Wat de nieuwprijzen van de auto’s zullen worden is nog niet duidelijk. Dealers zullen pas aan het eind van dit jaar of zelfs later de nieuwprijzen bekend maken. Tot die tijd blijft het afwachten wat het effect op de markt zal zijn.

Occasion kopen of leasen

Deze prijsstijging van nieuwe auto’s heeft u wellicht aan het denken gezet om een jonge occasion aan te schaffen. Bij occasions is de BPM reeds betaald door de eerste eigenaar van de auto. Auto Nol heeft een groot assortiment aan nette, luxe en zakelijke auto occasions. Verder biedt Auto Nol ook de optie voor occasion lease. Met de lease calculator rekent u gemakkelijk uit hoeveel u per maand kwijt bent.

Bekijk snel de occasions die Auto Nol heeft staan.