Verantwoord laden van uw elektrische auto | Autobedrijf Auto Nol

Verantwoord laden van uw elektrische auto

Wanneer u een elektrische auto aanschaft, moet u er rekening mee houden dat deze met regelmaat opgeladen moet worden. Inmiddels staan er zo’n 81.000 laadpunten in heel Nederland en dit aantal blijft alsmaar groeien. De kans is groot dat er een laadpunt bij u thuis in de buurt staat. Echter wordt zo’n laadpunt regelmatig onnodig bezet gehouden door een auto die volledig opgeladen is. In Nederland wordt er door gemeenten maatregelen getroffen tegen deze langparkeerders.

Boete voor laadpaalklevers

Wanneer een auto langdurig geparkeerd staat bij een laadpunt zonder op te laden of wanneer de accu al geruime tijd opgeladen is, lopen deze zogeheten laadpaalklevers kans een boete te ontvangen. De eventuele boete verschilt per gemeente, maar één ding staat wel vast: een laadpaal functioneert niet als parkeerplek voor elektrische auto’s. Op deze plekken moet dus uitsluitend opgeladen worden, dus wanneer u langdurig een plek bezet houdt terwijl de accu al vol is, gebruikt u de plek als parkeerplek en niet als oplaadpunt. Houd er dus rekening mee, mocht u een elektrische auto hebben, dat u uw auto op een normale parkeerplaats moet plaatsen wanneer uw accu vol is. Uiteraard hoeft u niet per direct uw auto weg te halen wanneer deze vol is, maar overdag kunt u twee uur na het hebben van een volle accu al een boete ontvangen. In de nacht wordt dit vaak niet gehandhaafd.

Laadpaal op eigen terrein

Wanneer u een eigen laadpaal heeft, mag er natuurlijk geen boete uitgedeeld worden wanneer uw auto nog aan de lader staat indien de accu al vol is. De kabel van het opladen mag echter niet over het trottoir lopen. Wanneer u dat als enige optie heeft, moet u contact opnemen met uw gemeente die wellicht kan helpen met het wegwerken van kabels zodat het trottoir nog steeds te betreden is. Indien de auto op de eigen oprit staat, kan de laadpaal hier geïnstalleerd worden waardoor u dit probleem niet heeft. Een laadpaal op uw eigen terrein biedt voordeel omdat het u veel moeite bespaard.

Elektrisch rijden bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u geïnteresseerd in de overstap van een auto met een op fossiele brandstof aangedreven motor naar een elektrische auto? Laat u dan persoonlijk adviseren in de showroom van Autobedrijf Auto Nol en ontdek wat voor u de beste mogelijkheden zijn. Indien wij niet de gewenste occasion voor u op voorraad hebben, kunnen wij voor u op zoek gaan. Importeren vanuit het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt ons telefonisch bereiken via: 033 – 246 55 17 of per e-mail op verkoop@autonol.nl

Indien u in het bezit bent van een elektrische auto, kunt u ook terecht voor onderhoud aan uw elektrische auto. U maakt hiervoor eenvoudig een afspraak bij onze werkplaats.