Veilig een kerstboom vervoeren met de auto | Autobedrijf Auto Nol

Veilig een kerstboom vervoeren met de auto

Nu sinterklaas het land uit is, rijden we met z’n allen massaal naar het lokale tuincentrum om daar een mooie kerstboom uit te zoeken. Wanneer u tussen de honderden bomen een prachtexemplaar heeft gevonden, rest u slechts nog één taak voordat u met het hele gezin aan het optuigen van de boom kunt beginnen, namelijk de boom naar huis vervoeren. Maar wat is dan de beste manier om een kerstboom met de auto te vervoeren?

Pas op voor schade aan de autostoelen

Indien u voor een kleine boom kiest van maximaal een meter hoog, dan kan het zijn dat deze nog prima op de achterbank past. Wanneer u de voet ervan tegen de achterkant van de stoel van de bijrijder laat rusten, doet u er verstandig aan daar een houten plank tussen te plaatsen. Dit om te voorkomen dat bij hard remmen, de voet van de boom het kunststof van de stoel beschadigd of zelfs doorboord. Het is verder aan te raden om waar mogelijk de boom te vergrendelen middels spanbanden of touwen aan het interieur, zodat de boom zo min mogelijk van zijn plek kan verschuiven.

Kerstboom vervoeren in de achterbak

Een zo groot mogelijke boom is altijd verleidelijk om mee te nemen. Je kan immers maar één keer per jaar groots uitpakken. Hoe groter de boom, hoe moeilijker deze echter te vervoeren is. Bij een boom van zo’n twee meter past deze al gauw niet meer op de achterbank zonder de achterklep open te laten staan, maar mag dat? Ja, het is toegestaan, mits de boom niet meer dan een meter uitsteekt. Let er ook op dat de kerstboom het kenteken niet bedekt. Wanneer de boom langer uitsteekt dan een meter, of langer is dan de helft van de auto, is het sowieso niet toegestaan om deze zo te vervoeren.

Kerstboom op het dak van de auto

Mocht je vooralsnog een langere boom willen vervoeren, dan is het vastbinden op het dak wellicht een optie. Wanneer je dit doet, doe het dan met de stam naar de voorkant gericht zodat de wind met de richting van de takken mee gaat en de boom niet wordt beschadigd of onnodig veel wind vangt. Maak de boom goed vast met spanbanden en bovenal niet met elastische materialen zoals een bagagespin. Bij acuut remmen kan de boom door de elasticiteit anders worden gelanceerd, hetgeen je absoluut wilt vermijden om gevaarlijke situaties en schade aan de voor- of achterligger te voorkomen.

Kerstboom vervoeren in een aanhanger

Wanneer u graag een kerstboom wilt vervoeren, van wat voor formaat dan ook, is het aan te raden om hiervoor een aanhanger te huren. Doe dit bijvoorbeeld met een aantal buren zodat u de kosten ervan kunt delen. Zo profiteert u allemaal van een veilige wijze waarop de bomen vervoerd kunnen worden en blijven de lak en het interieur van uw auto sowieso onbeschadigd. Bovendien scheelt dit weer een dagje dennennaalden stofzuigen in de auto.

De juiste occasion bij Auto Nol

Mocht u nog een geschikte auto zoeken om een kerstboom te vervoeren, bekijk dan eens ons aanbod aan occasions. We hebben diverse modellen in onze showroom staan, waarbij er vast en zeker een aan uw eisen voldoet. Wie weet rijdt u binnenkort met kerstboom en al met een nieuwe auto het nieuwe jaar tegemoet.