autorijden tijdens storm

Veilig autorijden in de storm

De stormen in Nederland houden de gemoederen al even bezig. Tijdens een storm kunnen er onveilige situaties op de weg ontstaan, zo kunnen plotselinge rukwinden van meer dan 100 km/u kunnen weggebruikers al snel enkele meters opzij duwen. Het advies is dan ook om vooral niet de weg op te gaan, maar wat als u echt de weg op moet? Met deze tips komt u veilig aan op uw bestemming!

Verlaag uw snelheid en houdt meer afstand

Door uw snelheid te verlagen en meer afstand te nemen, kunt u beter reageren op onverwachte situaties en heeft u meer controle over uw auto. Het is daarnaast belangrijk om extra op te letten bij bruggen, dijken, grote gebouwen, vrachtwagens en open vlaktes. Hier heeft de wind namelijk vrij spel. Houdt daarom ook altijd uw stuur met twee handen vast, maar doe dit niet te krampachtig. Met twee handen aan het stuur kunt u het beste reageren op plotselinge windstoten die uw auto opzij duwen.

Wees extra alert bij regenval

Een regenbui kan tijdens een storm ineens omslaan in een wolkbreuk. Tijdens zo’n wolkbreuk kan het zicht zeer beperkt zijn. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk om snelheid te minderen, verlichting aan te zetten, afstand te nemen of desnoods een veilige parkeerplaats op te zoeken. Zijn er inmiddels grote plassen op de weg ontstaan? Dan bestaat er een kans tot aquaplaning. Rijdt rustig door plassen op het wegdek heen. Wanneer je namelijk te hard over water heenrijdt, kan de auto gaan glijden en wordt de auto korte tijd onbestuurbaar.

Stormschade aan uw auto repareren bij Auto Nol

Het is het beste om niet de weg op te gaan wanneer het hevig stormt, maar ook als u thuis blijft is het goed om op uw auto te letten. Zorg ervoor dat uw auto niet onder een boom geparkeerd staat. Vallende takken of de hele boom kunnen veel schade aan uw auto veroorzaken. Heeft uw auto toch stormschade opgelopen? Dan kunt u uw auto snel en voordelig laten repareren in de werkplaats van Autobedrijf Auto Nol. Plan nu direct online uw afspraak in onze werkplaats of neem telefonisch contact op via 033 – 246 55 17.

Plan direct uw afspraak