Vanaf 2020 meer veiligheidssystemen verplicht in de EU | Auto Nol

Vanaf 2020 meer veiligheidssystemen verplicht in de EU

De Europese Unie wil het aantal verkeersdoden op wegen binnen de EU verkleinen en daarom is er een akkoord bereikt wat autorijden in de komende jaren een stuk veiliger zal moeten gaan maken. Het akkoord behelst een groot aantal veiligheidssystemen die vanaf 2020 verplicht ingebouwd moeten zijn bij de aflevering van een nieuwe auto binnen de EU. Denk hierbij aan veiligheidssystemen als parkeersensoren, een noodremsysteem en rijstrookbewaking.

Het aantal menselijke fouten verkleinen

De veiligheidssystemen die straks verplicht zijn, zijn vaak vooral ontworpen om menselijke fouten in het verkeer te voorkomen. 90 procent van alle verkeersongevallen zijn namelijk toe te schrijven aan een menselijke fout en niet aan bijvoorbeeld een technisch mankement. Door de maatregelen in te voeren hoopt de EU het aantal dodelijk verkeersslachtoffers in 18 jaar tijd te verminderen met 25.000 en het aantal gewonden in het verkeer met 140.000.

Ook voor vrachtwagens en bestelbussen

De nieuwe maatregelen gaan niet alleen voor personenauto’s gelden, want veel van de veiligheidssystemen worden ook verplicht voor nieuwe vrachtwagens, touringcars en bestelbussen. Voertuigen in deze categorie moeten bovendien extra worden uitgerust met een dodehoeksysteem, dat moet detecteren of er zich voetgangers of fietsers in de dodehoek van het voertuig bevinden.

Veilige occasions van Auto Nol

Bij Auto Nol volgen we de ontwikkelingen op het gebied van autoveiligheid op de voet. Wij juichen deze maatregelen dan ook van harte toe. Veel van de occasions in ons assortiment zijn in de laatste jaren uit de fabriek gerold en dit betekent dat deze auto’s vaak al voorzien zijn van diverse snufjes op het gebied van veiligheid. Bent u op zoek naar een veilige en betrouwbare occasion? Dan voorzien onze verkoopadviseurs u graag vrijblijvend van advies.

Bekijk onze occasions