Uw auto winterklaar maken met deze tips | Autobedrijf Auto Nol

Uw auto winterklaar maken met deze tips

De winter staat weer voor de deur. Na een zachte herfst hebben we de eerste nachten met vorst inmiddels alweer gehad. Dat betekent ook dat het belangrijk is uw auto winterklaar te maken. Zo weet u zeker dat u ook in de wintermaanden veilig en comfortabel de weg op kan. We geven u hier een aantal tips om aan te denken bij het winterklaar maken van uw auto.

Wissel naar winterbanden

In Nederland is het niet verplicht om te wisselen naar winterbanden. Er zijn ook zeker winterperioden waarin dit op het eerste oog mogelijk niet noodzakelijk lijkt te zijn. Toch kan het verstandig zijn winterbanden onder uw auto te plaatsen. Zo verkorten de winterbanden (ook wanneer het niet vriest) aanzienlijk uw remweg en mocht er bijvoorbeeld toch opeens een flinke lading sneeuw vallen, dan bent u eigenlijk al te laat als u dan nog moet gaan wisselen. Bovendien is het in sommige landen wel verplicht om met winterbanden te rijden in de winter. Het is dus altijd verstandig dit te controleren voor u naar het buitenland gaat. Het rijden met winterbanden in de winter is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Rijd niet met bevroren ramen

Voor het rijden met bevroren ramen kunt u in Nederland wel een boete krijgen. Het is bovendien onveilig om op deze manier de weg op te gaan. We raden u dan ook absoluut af om dit te doen. Wel kunnen we u enkele tips geven om een bevroren ruit te voorkomen of om deze effectief te ontdooien. Door binnen te parkeren of de voorruit af te dekken met een deken kunt u een bevroren ruit voorkomen. Mocht uw ruit toch bevroren zijn, probeer deze dan niet te ontdooien door de ruitenwissers te gebruiken of er heet water overheen te gooien. Dit kan namelijk schade toebrengen aan uw ruit en ruitenwissers. Ouderwets krabben is in dit geval nog steeds de beste oplossing. Wel bestaan er tegenwoordig ook elektrische ijskrabbers op de markt.

Denk aan de deurrubbers van uw auto

Uw deurrubbers kunnen ook bevriezen. Het is dus verstandig de deur niet te enthousiast open te trekken. Dit, om te voorkomen dat u uw rubbers scheuren. Wanneer uw rubbers bevroren zijn, is het ook niet verstandig hier heet water overheen te gooien. Het handigste is om wat WD-40 op de rubbers te spuiten. Na een minuutje zou u de deuren dan weer moeten kunnen openen. Preventief de deurrubbers invetten met vaseline is wel een goed idee.

Uw auto winterklaar maken in onze garage

Als u zeker wilt weten dat uw auto helemaal winterklaar is, dan bent u ook van harte welkom in de werkplaats van Autobedrijf Auto Nol. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het in orde brengen van de antivriesvloeistof of het wisselen naar winterbanden. Ook wanneer u schade heeft opgelopen door de winterse omstandigheden aan bijvoorbeeld uw ruit of auto zelf kunnen wij dit voor u repareren. U kunt eenvoudig via onze website een afspraak maken. Als u nog vragen heeft kunt u uiteraard ook altijd even contact met ons opnemen.