Tips bij eerste occasion kopen | Auto Nol

Tweedehands auto kopen tips

Wellicht wilt u een tweedehands auto kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten. Autobedrijf Auto Nol geeft u graag een zevental “tweedehands auto kopen tips” waardoor uw beslissing wellicht iets gemakkelijk wordt. Uiteraard verwelkomen wij u ook graag als gast in onze moderne autoshowroom te Nijkerk!

Tips tweedehands auto kopen

Onderstaand hebben wij een aantal tips opgesomd die u kunt gebruiken bij het aanschaffen van een tweedehands auto!

 1. Bepaal een budget

  De eerste tip die wij u mee willen geven is dat het belangrijk is om een budget te bepalen. Wanneer u bijvoorbeeld €10.000,- beschikbaar heeft, dan is het niet verstandig om een auto van €9,995,- te kopen. Dit, omdat er in toekomst ook kosten kunnen ontstaan voor onderhoud, reparaties, apk, etc.

 2. Doe online onderzoek

  Doe online onderzoek naar een model en type dat u in gedachten heeft. Voldoet de auto aan uw wensen? Kijk of de verkoper van de auto bij u in de buurt zit en of de prijzen vergelijkbaar zijn met de rest van de markt. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is hij dat ook vaak.

 3. Bekijk de kilometerstand

  Probeer een tweedehands auto te zoeken met een lage kilometerstand. Hierdoor kunt u waarschijnlijk langer van de tweedehands auto genieten. Auto’s met weinig kilometers zijn tevens vaak minder onderhoudsintensief.

 4. Is het autobedrijf erkend?

  Is het autobedrijf waarmee u zaken wilt doen erkend? Is het bijvoorbeeld aangesloten bij Bovag of CarXpert? Wanneer een autobedrijf hierbij is aangesloten dan zijn zij verplicht om aan een aantal voorwaarden te voldoen, deze voorwaarden beschermen de consument.

 5. Reputatie van de autodealer

  Probeer meer te weten te komen over de reputatie van de dealer. Kijk bijvoorbeeld naar de online recensies die worden geschreven over het bedrijf, dit geeft meestal een goede indicatie! Vaak beschrijft een klant de voordelen en nadelen van het bedrijf.

 6. Spaar voor een auto van €4.500,- of meer

  Wanneer een auto duurder is dan €4.500,- euro dan kunt u, mits u de auto koopt bij een Bovag garage, Bovag garantie krijgen. Hierdoor bent u een half jaar verzekerd van uw aankoop en vaak ook op onderhoud en reparatie van uw voertuig.

 7. Maak een proefrit

  Het is erg belangrijk om een proefrit te maken in de tweedehands auto die u wilt kopen. Tijdens een proefrit kunt u testen hoe comfortabel de auto rijdt en komt u wellicht verborgen gebreken tegen. Een dealer zou een proefrit altijd moeten toestaan wanneer u bovengemiddeld interesse toont.

Tweedehands auto kopen tips van Auto Nol

Wanneer u al deze tips meeneemt bij het aanschaffen van een tweedehands auto dan doet u ongetwijfeld een goede aankoop. Autobedrijf Auto Nol is een erkend Bovag en CarXpert autobedrijf met ontzettend goede recensies, zowel lokaal in Nijkerk als in heel Nederland. Wij hebben altijd een groot aantal betrouwbare jonge occasions staan voor een aantrekkelijke prijs! Komt u gerust eens langs om ons aanbod te bekijken of om een proefrit te maken!