Tips bij eerste occasion kopen | Auto Nol

Tips bij het kopen van uw eerste occasion

Heeft u net uw rijbewijs gehaald? Of heeft u deze al een tijdje op zak, maar wilt u eindelijk uw eerste auto kopen? Dit kan een nogal overweldigend proces zijn. Daarom geven we u op deze pagina enkele handige tips die u kunt gebruiken bij het kopen van uw eerste occasion. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

Bepaal waar u de occasion voor gaat gebruiken

De eerste stap van een occasion kopen is de oriëntatiefase. Hierin is het belangrijk dat u goed bedenkt waar u de auto voor gaat gebruiken en waar deze over moet beschikken. Hoeveel mensen moeten er in de auto passen? Hoeveel kilometers verwacht u per jaar te maken? Welke extra opties wilt u graag in de auto? Denk hierbij bijvoorbeeld aan cruise control. Wilt u een automaat of handgeschakelde auto? Door dit soort vragen van tevoren alvast te beantwoorden verkleint u de zoektocht nog voordat deze begonnen is.

Beperk de variabele kosten met een zuinige en betrouwbare occasion

Een eerste auto kopen is natuurlijk al een aanzienlijke investering. Het is dan fijn wanneer u na aankoop niet ook nog voor hoge variabele kosten komt te staan. Bij variabele kosten kunt u denken aan kosten voor brandstof en (onverwacht) onderhoud. Door te kiezen voor een zuinige en betrouwbare occasion kunt u deze kosten flink beperken en komt u niet voor vervelende verassingen te staan na uw aankoop.

Maak een proefrit voor uw aankoop

Door een proefrit voor de daadwerkelijke aankoop te maken weet u zeker dat de auto ook tijdens het rijden goed bevalt. Kies hierbij voor een afwisselende route waarbij u op zo veel mogelijk verschillende typen wegen rijdt. Heeft u zelf niet zo veel kennis over auto’s? Dan kan het verstandig zijn om iemand mee te nemen die dit wel heeft, zodat deze u advies kunt geven tijdens de proefrit.

Betrouwbare occasion kopen bij Auto Nol

Auto Nol heeft een uitgebreid aanbod aan betrouwbare occasions. Met onze filters kunt u gemakkelijk de perfecte auto aansluitend bij uw wensen vinden. Al onze occasions zijn bovendien betrouwbaar en goed onderhouden. Het is ook mogelijk een occasion te leasen als dit uw voorkeur heeft. U bent hoe dan ook van harte welkom in onze showroom in Nijkerk. Onze medewerkers helpen u hier graag met de zoektocht naar uw eerste occasion. Indien u nu al vragen heeft kunt u uiteraard ook direct contact met ons opnemen via het online contactformulier of door te bellen naar 033 – 246 55 17.