tekort-aan-laadpalen-in-eu

Tekort aan laadpalen in de EU

Elektrisch rijden wordt in de Europa steeds populairder, steeds vaker zie je een elektrische auto rijden. Echter komt het aanleggen van een Europees dekkend laadpalen netwerk maar langzaam op gang, zelfs zo langzaam dat de klimaatdoelstellingen in gevaar kunnen komen. Hierom pleit staatsecretaris van Veldhoven (infrastructuur) voor meer laadpalen langs de belangrijkste wegen in Europa.

Op vakantie met de elektrische auto

Voor veel mensen is een belangrijke factor bij de aanschaf van een elektrische of hybride auto dat ze er lange afstanden mee kunnen rijden, bijvoorbeeld wanneer ze op vakantie gaan. Het is natuurlijk geen pretje wanneer je met een lege accu en een vol bepakte auto ergens langs de weg stilstaat. Dus als we willen dat nog meer mensen elektrisch gaan rijden moet er een Europees dekkend laadpalen netwerk komen.

De belangrijkste routes van Europa

In eerste instantie wordt er gefocust op de belangrijkste routes in Europa, zoals de Routes du Soleil, de Alpenroute en belangrijke wegen in Duitsland. Voor sommige landen is er namelijk nog een lange weg te gaan, zeker in landen zoals Polen en Spanje ontbreekt er nog veel in de infrastructuur. Het is dan ook niet haalbaar om een geheel netwerk aan laadpalen, tot in alle uitwegen van elk klein dorp, in een keer aan te leggen. Dus wie met de elektrische auto op vakantie wil gaan, moeten nog wel even goed uitzoeken via welke route er gereden kan worden.

Dekkend netwerk

Toch lijkt de markt haar werk al wel te doen, bedrijven als Tesla en Shell zijn al bezig met het creëren van een Europees dekkend netwerk aan laadpalen. Is de overheidsbemoeienis dan nog wel noodzakelijk? Ja, zeker. Er ontstaan namelijk nog regelmatig problemen, doordat bijvoorbeeld een Duitse auto niet opgeladen kan worden bij een Franse laadpaal. Om te zorgen dat dit niet meer gebeurt, moet de politiek in actie komen. Er moeten afspraken gemaakt worden met alle partijen over onderwerpen zoals stekkerstandaarden. De Europese Commissie gaat nu bekijken hoe dit plan verder vorm moet krijgen, maar dat er verbetering gaat komen is in ieder geval één ding dat zeker is!

Hybride occasions bij Auto Nol

Een goed alternatief kan uiteraard de hybride auto zijn. Zo bent u niet afhankelijk van de laadpalen, maar kunt u daar waar dit nodig is ook nog op benzine verder rijden. Bent u op zoek naar een betaalbare en betrouwbare hybride occasion? Dan bent u bij Auto Nol aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een uitgebreid aanbod van goed onderhouden hybride occasions beschikbaar. Kom langs in onze showroom in Nijkerk of bekijk het volledige assortiment op onze website.