Stil staan bij Pechhulp

Nu het voorjaar is aangebroken is het een goed moment om weer eens “stil te staan” bij Pechhulp. Meestal komt dit onderwerp tijdens een strenge winterperiode of warme zomer ter sprake. Zo is pechhulp tijdens de winterperiode wel eens vaker nodig vanwege een defecte of lege accu. In de zomer is het dan weer raak op een extra warme zomerdag. In praktijk blijkt maar eens te meer dat er dagelijks velen malen beroep wordt gedaan op pechhulp. Goed dus om bij het onderwerp ‘Pechhulp’ even stil te staan!

Wat is Pechhulp en is het verplicht?

Het lijkt logisch, maar in de praktijk is het kennelijk niet altijd even duidelijk wat pechhulp nou precies inhoudt. Want wat is pechhulp en waar heb je recht op? Pechhulp is namelijk niet verplicht, maar een extra service die inmiddels kan worden afgesloten bij veel verschillende organisaties. Vanouds is de meest bekende pechhulp “de wegenwacht” van de ANWB. Ben je geboren voor 1980, dan weet je waarschijnlijk de gele ANWB ‘Praatpalen’ langs de snelweg nog wel te herinneren. Inmiddels ligt dat al weer ver achter ons en zijn er vele bedrijven en instanties die verschillende soorten pechhulp aanbieden. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk en inzichtelijk. Helaas komen veel mensen daar pas achter op het moment dat ze pechhulp nodig hebben.

Soorten Pechhulp en Vervangend vervoer

Welke vormen van pechhulp zijn er? Termen als Pechhulp Nederland of Pechhulp Europa klinken heel begrijpelijk. Maar welke diensten mag je verwachten met omschrijvingen als Woonplaatsservice, Thuisservice, Reisverzekering met autoservice, Snelopweg-hulp, Mobiliteitsgarantie, etc? Nog maar niet gesproken over het aanbod van vervangend vervoer. Het is onmogelijk om in dit artikel al het aanbod uiteen te zetten. Het advies is wel om eens goed na te gaan of je recht hebt op pechhulp en wat je precies hebt afgesloten. Met andere woorden, welke pechhulp wordt er daadwerkelijk geboden op het moment dat je auto het niet meer doet. Zo zijn er verzekeringsmaatschappijen die bij de autoverzekering een basis pechhulp aanbieden. Vaak blijkt in praktijk dat de auto dan alleen binnen een straal van bijvoorbeeld 20 kilometer wordt weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage, ongeacht of dit jouw keuze is. Daarnaast is vervangend vervoer zeker niet standaard inbegrepen. Evenmin is ‘woonplaatsservice’ niet standaard inbegrepen bij een autoverzekering met pechhulp. Wil je dan toch naar eigen voorkeur handelen, worden er vaak extra kosten doorbelast. In het ergste geval heb je dubbel pech als je er op dat moment achter komt dat het helemaal niet mogelijk is!

Goede Pechhulp in binnen- en buitenland

Voordat je een duurdere pechhulp door heel Europa afsluit, kan het geen kwaad om na te gaan of je een doorlopende reisverzekering hebt en wat er in die verzekering al aangeboden wordt op het gebied van pechhulp. Sommige mensen blijken gewoon al goed verzekerd te zijn.

Wil je zeker zijn van een goede pechhulpservice sluit dan een pechhulp af die in ieder geval de volgende diensten aanbiedt:
-Autotransport naar het adres van uw voorkeur (binnen Nederland)
-Thuisservice, ook wel woonplaatsservice genoemd (hulp aan huis)
-Vervangend vervoer indien de auto niet binnen afzienbare tijd te repareren is.
-Pechhulp met meeverzekering van de aanhanger (indien van toepassing)

Indien je voor een buitenlandservice kiest is een pechhulpservice met Nederlandstalige helpdesk wel aan te raden.

Vakgarage Pechhulp Europa + Woonplaatsservice

Wist je dat Vakgarage een supercomplete Pechhulp aanbiedt vanaf 49,95 per jaar? Kom gerust eens langs bij Vakgarage Auto Nol voor meer informatie of kijk op de website van Vakgarage Auto Nol. Al onze gegevens vind je ook op de website van Auto Nol BV