Stijging BPM maakt importeren occasion aantrekkelijker | Auto Nol

Stijging BPM maakt importeren occasion aantrekkelijker

Afgelopen september zijn de kosten voor nieuwe auto’s flink omhooggegaan. Dit heeft te maken met de stijging van de BPM, de belasting voor personen- en motorvoertuigen. De reden hiervoor is dat fabrikanten de uitstoot van hun auto’s in het verleden hebben getest onder ideale omstandigheden, waardoor de werkelijke uitstoot te laag werd ingeschat.

De hoogte van de BPM wordt namelijk vastgesteld aan de hand van de uitstoot van een auto. Dus hoe hoger de uitstoot, hoe hoger de verkoopprijs inclusief BPM. Vrijwel elke nieuwe auto krijgt daarom door deze nieuwe berekening een hogere verkoopprijs. Wilt u deze prijsverhoging omzeilen, dan is een jonge occasion een goed alternatief. Hoewel het aanbod op dit vlak in Nederland beperkt is, kunt u er ook voor kiezen om een occasion te importeren.

De voordelen van een occasion importeren

In het buitenland is het namelijk vaak makkelijker om voor een occasion een gunstige deal te sluiten. In buurland Duitsland is er op dit moment bijvoorbeeld een veel rijker aanbod in jonge gebruikte auto’s. Hierdoor kunt u duizenden euro’s besparen en alsnog in een bijna nieuwe en goed onderhouden auto rijden. Bij het importeren van een auto uit het buitenland komt echter behoorlijk wat kijken, maar dit is waar Auto Nol u kan ontzorgen.

Uw occasion importeren via Auto Nol

Wel het financiële voordeel van een geïmporteerde occasion, maar geen tijd of zin om de gehele procedure zelf te doorlopen? Kies dan voor Auto Nol. Bij ons betaalt u een bepaald bedrag voor de auto van uw keuze op Nederlands kenteken en wij verzorgen vervolgens de rest.

Zo gaan we langs bij de betreffende verkoper in het buitenland, inspecteren we de auto voor u en nemen we de auto vervolgens voor u mee naar Nederland. Eenmaal in Nederland verzorgen wij het kenteken, de toelating bij de RDW en de BPM-aangifte bij de belastingdienst. Als laatste maken wij uw auto volledig klaar voor levering.

Benieuwd wat uw droomauto u gaat kosten op Nederlands kenteken of wilt u gewoon meer weten over onze importdienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden door te nemen.

Ik wil een auto importeren!