Stijgend aantal Nederlanders met een rijbewijs | Autobedrijf Auto Nol

Stijgend aantal Nederlanders met een rijbewijs

Er zijn de laatste jaren steeds meer auto’s te vinden op de Nederlandse wegen. Steeds meer volwassen hebben dan ook een rijbewijs. Begin dit jaar waren er zo’n 11,4 miljoen Nederlanders in het bezit van een rijbewijs. Dit is 1 procent meer dan het jaar daarvoor en maar liefst 5 procent meer vergeleken met 5 jaar geleden.

Rijbewijzen binnen verschillende leeftijdsgroepen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben 1,5 miljoen 70-plussers een rijbewijs. Daarnaast heeft deze zelfde groep 1,2 miljoen auto’s op zijn naam staan. De groep 17-jarigen met een rijbewijs is gedaald. Dit is het gevolg van de coronacrisis. Zij konden immers geen rijlessen nemen en ook een rijexamen doen zat er niet in. In totaal gaat het om een daling van 34 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groep die de meeste rijbewijzen heeft, is de groep van 30 tot 60 jaar, namelijk 6 miljoen.

Ook meer gereden kilometers

Naast een stijging van het aantal rijbewijzen, is er de afgelopen jaren ook een stijging te zien in het aantal gereden kilometers. Zo zien we dat in 2019 Nederlandse motorvoertuigen ruim 151,8 miljard kilometer aflegden. Dit is een stijging van 0,7 procent vergeleken met 2018. Auto’s van de zaak reden gezamenlijk 2,7 procent meer dan een jaar eerder en auto’s van particulieren reden gemiddeld 0,2 procent meer dan een jaar eerder.

Occasions kopen bij Autobedrijf Auto Nol

Nu er steeds meer mensen in het bezit zijn van een rijbewijs en de aanschaf van een occasion uitermate populair is, kan het nog wel eens lastig zijn om uw ideale auto te vinden. Gelukkig beschikken we bij Autobedrijf Auto Nol over een ruim aanbod jonge occasions. Op onze website kunt u eenvoudig ons aanbod bekijken en het zoekfilter aanpassen naar uw wensen. Uiteraard bent u ook welkom in onze showroom in Nijkerk. Voor vragen of meer informatie kunt u bellen naar 033-246 55 17 of vul ons contactformulier in.