occasion-lease-wordt-steeds-populairder

Steeds populairder om een occasion te leasen

Het leasen van een auto werd in het verleden vaak alleen gedaan bij nieuwe auto’s, echter kiezen ook steeds meer Nederlanders ervoor om hun tweedehands aangeschafte auto te leasen. Dit blijkt uit onderzoek onder zo’n ruim 1.000 respondenten. De voornaamste reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun occasion te leasen is de voordelige prijs, maar ook duurzaamheid is een belangrijke reden.

Occasion lease populair bij 50-plussers

Zo’n 22% van de respondenten zegt serieus geïnteresseerd te zijn in occasion lease. Toch bleek nog 13% van alle ondervraagden de mogelijkheid om occasions te leasen helemaal niet te kennen, zij vonden dit wel erg interessant. De interesse onder 50-plussers is het grootst. De meerderheid, zo’n 54% van de ondervraagden, die heeft aangegeven interesse te hebben in tweedehands lease is 45 jaar of ouder. De interesse onder beginnende bestuurders is het laagst, maar 10% van de 18 tot 24 jarigen is hierin geïnteresseerd.

Lage kosten en duurzaamheid

Bij een ruime meerderheid is de prijs de voornaamste reden om te kiezen voor occasion lease. Een jonge occasion verkeert nog in een zeer goede staat en daarbij is de aanschafprijs hiervan al een stuk lager dan die van een nieuwe auto. Daarnaast wordt als tweede reden de mogelijkheid om een completer uitgeruste leaseauto te kunnen rijden genoemd, met duurzaamheid als de daarop volgende reden. Omdat auto’s tegenwoordig steeds langer mee gaan, biedt dit veel mogelijkheden voor occasion lease. Daarnaast wordt het in de maatschappij steeds meer geaccepteerd om een tweedehands een auto te leasen. Wij verwachten dan ook dat occasion lease de komende tijd flink gaat groeien.

Belangrijke factoren bij de keuze voor een occasion

Bij de aanschaf van een lease occasion vinden zowel mannen als vrouwen de staat van de auto het belangrijkst. Vrouwen vinden daarna de bijbehorende service het belangrijkste, terwijl mannen eerder naar de kosten kijken. Opvallend is dat automerk pas bij mannen op de vierde plek komt en bij vrouwen op de vijfde plaats. Terwijl dit bij de aanschaf van een nieuwe auto juist wel een belangrijke factor is.

Occasion leasen bij Auto Nol

Bij Auto Nol kunt u zowel als particulier als zakelijk voordelig uw occasion leasen. Wij hebben een ruim aanbod van betrouwbare occasion in ons assortiment. Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn voor het leasen van een occasion? Bereken dit dan nu eenvoudig met onze lease calculator.

Bekijk occasions