Steeds meer vraag naar elektrische occasion

Uit een recente analyse van het online autoportaal AutoScout24 is gebleken dat de Europese markt voor tweedehands elektrische auto’s sterk begint te groeien. Uit de analyse bleek verder dat 6 van de 10 elektrische occasions voor minder dan € 20.000,- worden aangeboden op de Nederlandse markt.

Elektrische occasion wordt betaalbaarder

Hieruit kan opgemaakt worden dat een elektrische occasion steeds betaalbaarder wordt. Om dit aan te tonen stelde Autoscout24 een lijst samen met de meest gezochte elektrische occasions in Europa en hun gemiddelde verkoopprijs in Nederland. De meest gezochte occasion is de Hyundai Iconiq, met een gemiddelde prijs van ongeveer € 33.000,-. Dit is overigens niet de duurste elektrische occasion. De prijzen van de verschillende populaire modellen lopen ver uiteen. Het duurste exemplaar van deze lijst is op dit moment namelijk de Tesla, die als occasion voor rond de € 74.000,- te krijgen is. De prijs voor deze occasion ligt in Duitsland zelfs nog vele malen hoger dan in Nederland. Daar wordt er gemiddeld zelfs meer dan € 81.000,- voor gevraagd. De volledige lijst met populaire elektrische occasions vindt u hieronder.

ModelGemiddelde prijs in Nederland
1Hyundai Iconiq€ 32.895
2Nissan Leaf€ 23.819
3Renault ZOE€ 14.959
4Peugeot iOn€ 14.708
5Smart Fortwo€ 17.368
6Renault Twizy€ 5.992
7Fiat 500€ 16.400
8Volkswagen Golf€ 35.955
9Tesla Model S€ 74.731
10Renault Kangoo€ 12.313

Renault occasion populair in Europa

Opvallend is dat uit de top-vijf van de meest populaire elektrische auto’s in Europa blijkt, met uitzondering van Spanje, dat de elektrische Renault occasion zeer gewild en ook nog eens heel betaalbaar is. De Renault ZOE is bijvoorbeeld te krijgen voor iets minder dan € 15.000,- en de Renault Twizy is te krijgen voor minder dan € 6.000,-. De populariteit van elektrische Smart occasions stijgt ook in Europa. Dit heeft te maken de gunstige wegenbelasting, voordelige verzekeringskosten en het aantrekkelijke parkeergemak dat een auto van een dergelijk formaat met zich meebrengt.

Betaalbare (elektrische) occasions bij Auto Nol

Bent u op zoek naar een betaalbare occasion, maar staat betrouwbaarheid van uw auto op de eerste plek? Dan bent u bij Auto Nol aan het juiste adres! Auto Nol beschikt namelijk op ieder moment over een uitgebreid assortiment met betaalbare, betrouwbare én goed onderhouden occasions. In ons assortiment worden bovendien ook regelmatig elektrische- en hybride occasions opgenomen. Bekijk ons volledige assortiment op de website of kom bij ons langs in de showroom en laat u vakkundig adviseren door een van onze verkoopadviseurs.

Onze tweedehands auto’s bekijken