Steeds meer mensen kopen een occasion bij een autobedrijf | Autobedrijf Auto Nol

Steeds meer mensen kopen een occasion bij een autobedrijf

De handel tussen particulieren neemt steeds verder af en worden meer occasions worden verkocht door autobedrijven. Dat blijkt uit cijfers van de occasionverkopen van afgelopen maanden. Zo daalde in de eerste zeven maanden van 2021 de handel tussen particulieren met bijna 8 procent. Het lijkt er dus op dat steeds meer mensen op zoek zijn naar de extra zekerheid die een autobedrijf te bieden heeft.

Steeds meer occasions per maand verkocht

In januari en februari waren de showrooms dicht. Hierdoor lag de verkoop van occasions door autobedrijven op ongeveer 100.000 stuk per maand. In de maanden maart en april steeg dit naar circa 120.00 stuks. In mei, juni en juli lag het gemiddelde zelfs rond 125.000 stuks per maand. In totaal steeg het totale aantal autoverkopen dan ook met maar liefst 7,6 procent. Dit, in schril contrast met de daling van bijna 8% in de particuliere autohandel.

Waarom kiezen mensen voor een autobedrijf?

Vaak kiezen mensen voor een autobedrijf, omdat ze zeker willen zijn van een occasion met de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Want hoewel een occasion bij een particulier op het eerste gezicht misschien voordeliger oogt, kan het zomaar zijn dat er verborgen (onderhouds)problemen spelen die niet gemeld zijn. Zo kunnen de uiteindelijk kosten toch behoorlijk oplopen. Wanneer u een occasion bij een betrouwbaar autobedrijf koopt, bent u verzekerd van een goede occasion en is er meestal sprake van een garantieperiode. Mocht er dan onverhoopt toch iets misgaan, kunt u altijd met uw problemen terecht bij het autobedrijf.

Een occasion aanschaffen bij Autobedrijf Auto Nol

Bent u op zoek naar een betrouwbare occasion? Dan zit u bij Autobedrijf Auto Nol goed! We beschikken namelijk over een ruim aanbod aan mooie occasions van vele verschillende merken. In dit aanbod zitten ook vele ex-lease occasions. Deze auto’s zijn vaak niet ouder dan 4 jaar en zeer goed onderhouden, waardoor u een jonge occasion aan kunt schaffen waar u nog jaren plezier van kunt hebben. Bekijk ons gehele occasion assortiment online of bezoek onze showroom in Nijkerk. We heten u als vanzelfsprekend van harte welkom!