Sneeuw zorgt voor run op winterbanden | Auto Nol Nijkerk

Sneeuw zorgt voor run op winterbanden

De sneeuwval van begin december heeft voor een ware run op winterbanden gezorgd. Een groot aantal automobilisten dat normaal niet op winterbanden rijdt, heeft door de sneeuw besloten om toch de overstap te maken. Dit heeft tot drukte bij autobedrijven en bandenspecialisten gezorgd. Hoewel autobedrijven hun best doen om iedereen zo snel mogelijk van dienst te zijn, kunnen uitzonderlijke situaties zoals deze leiden tot wachttijden.

Twijfelaars zorgen voor drukte

Wat opvallend is, is dat autobedrijven de reguliere gebruikers van winterbanden al in oktober uitnodigen voor de bandenwissel. Deze automobilisten reden dus waarschijnlijk al ver voor de sneeuwval op winterbanden. De drukte in december was dan ook voornamelijk te wijten aan twijfelaars, automobilisten die pas op winterbanden willen rijden als het echt niet anders kan. Doordat er in de afgelopen jaren weinig sneeuw is gevallen, is deze laatste groep als maar groter geworden.

Nieuwe regels winterbanden in het buitenland

Heeft u nieuwe winterbanden nodig en gaat u op wintersport? Dan is het goed om te weten dat Duitsland de regels voor winterbanden heeft aangescherpt. Wie nieuwe winterbanden koopt, doet er daarom verstandig aan om voor banden met het alpinesymbool te kiezen. De vierseizoenenband (M+S) die niet is voorzien van dit symbool wordt namelijk in Duitsland in de ban gedaan. Er is één uitzondering, mensen die nog oude banden hebben zonder het symbool van een sneeuwvlokje, die mogen deze banden nog oprijden op de Duitse wegen.

Winterbanden bij Auto Nol

Heeft u nieuwe winterbanden nodig? Dan kunt u deze ook bij ons aanschaffen en meteen laten monteren. Wij hebben altijd een aantal sets nieuwe en gebruikte banden op voorraad. Daarnaast kunnen wij iedere band voor u bestellen. Bovendien hebben onze monteurs altijd wel een gaatje om u zo snel mogelijk van dienst te zien. Kom langs in onze showroom of bel ons even op..

Maak hier direct een afspraak