Saharazand, pollen en vogelpoep vormen een bedreiging voor autolak | Autobedrijf Auto Nol

Saharazand, pollen en vogelpoep vormen een bedreiging voor autolak

De natuurverschijnselen Saharazand, pollen en vogelpoep vormen een bedreiging voor uw autolak, zeker als u dit niet op een juiste manier schoonmaakt. Een regenbui kan er nog bij helpen dat dit vuil van uw auto spoelt. Maar nu we richting de zomer gaan met minder regenval, is het beter om uw auto minstens elke twee weken te wassen. Doe dit volgens onderstaande tips zodat u geen schade aan uw autolak toebrengt.

Waarom zijn Saharazand, pollen en vogelpoep schadelijk voor uw auto?

Saharazand, pollen en vogelpoep zijn schadelijk voor uw auto omdat het fijne en scherpe deeltjes bevat die bij wrijving uw autolak kunnen aantasten. Saharazand zegt het namelijk al: dit is zand en zand is als een soort schuurpapier als dat over autolak gewreven wordt. Hoewel Saharazand niet vaak voorkomt in Nederland, is het dit jaar toch al een enkele keer voorbij gewaaid. Saharazand blijft gemakkelijk kleven op alles wat buiten staat, dus ook uw auto. Hetzelfde geldt voor pollen: het pollenseizoen is weer begonnen namelijk! Pollen zijn op zichzelf niet schadelijk voor uw autolak, maar vaak is dit gemengd met zand of stof wat dezelfde beschadigingen kunnen opleveren als Saharazand. Tot slot is er nog vogelpoep: minder smakelijk maar net zo schadelijk. Vogelpoep droogt vaak op, dus wanneer u het probeert schoon te maken, kunt u per ongeluk de harde stukken over de autolak wrijven waardoor er schade ontstaat. Naast autolak kunnen ook ruiten aangetast worden door Saharazand, pollen en vogelpoep.

Schoonmaken van uw auto

Wanneer u begint aan het schoonmaken van uw auto, houdt dan rekening met het soort vuil dat op uw auto zit. U kunt uiteraard met een spons en sop aan de slag, maar met eerder genoemd vuil op uw auto is het beter gebruik te maken van een hogedrukreiniger. De spuitmond moet daarbij minimaal 30 centimeter van de auto verwijderd zijn, anders kan de druk van de hogedrukreiniger alsnog schade opbrengen. Vogelpoep moet u eerst week maken door met water op de poep te deppen, daarna kunt u ook met de hogedrukreiniger dit vuil er goed afspuiten.

Voorkomen dat Saharazand, pollen en vogelpoep op uw auto terecht komt

Er zijn een aantal tips om te voorkomen dat Saharazand, pollen en vogelpoep op uw auto terecht komt. Zo kunt u uw auto waxen, een wax-bescherming helpt namelijk tegen beschadiging en veroudering van uw auto. U kunt echter pas waxen wanneer al het zand van uw auto verdwenen is, anders wrijft u het er alleen maar meer in. Wanneer u een gewaxte auto heeft, zullen Saharazand, pollen en vogelpoep minder goed en lang blijven kleven aan uw auto. Ook kunt u uw auto zo vaak als mogelijk overdekt parkeren door bijvoorbeeld uw auto te parkeren in een parkeergarage of eigen garage. Zeker wanneer er aangekondigd wordt dat er weer Saharazand onze kant op komt, kunt u de auto beter voor een korte tijd binnen zetten om schade te voorkomen.

Toch schade opgelopen? Autobedrijf Auto Nol helpt u!

Waterdicht zijn deze tips ook niet helemaal, want uw auto zal vaak genoeg nog rijden in de buitenlucht of geparkeerd staan op plekken waar voorzorgsmaatregelen niet mogelijk zijn. Heeft u toch schade opgelopen, van een klein krasje tot aan grotere schade, Autobedrijf Auto Nol kan het voor u oplossen! Neem contact met ons op of kom langs wanneer u vragen heeft of advies wil hebben!