Reistijd besparen met een auto | Occasion kopen | Autobedrijf Auto Nol

Reistijd besparen met een auto

Uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat automobilisten in de kortste tijd op hun plaats van bestemming arriveren. In deze cijfers zijn eventuele vertragingen door files en parkeren reeds meegeteld.

Mensen die met de fiets of bromfiets reizen zijn ongeveer even snel als reizigers met de auto. Echter, voor mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer (bus, tram of metro) duurt een reis van 5 kilometer gemiddeld 23 minuten. Mensen die gebruik maken van de auto zijn gemiddeld 14 minuten sneller.

Trein versus auto

Wanneer gekozen wordt voor het reizen met de trein, dan is dit haast in alle gevallen om lange afstanden af te leggen. Ter illustratie: een gemiddelde treinreis beslaat 48 kilometer. Een gemiddelde reis met een auto beslaat 18 kilometer.

Daarnaast leggen mannen over het algemeen, per verplaatsing, grotere afstanden af. Met de auto leggen zij ongeveer 8 kilometer meer af dan vrouwen. Daarentegen gaan vrouwen juist vaker op pad; gemiddeld 3 keer per dag.

Tijd en geld besparen

Genoeg redenen dus om een auto te kopen. Wanneer daadwerkelijk wordt gerekend, blijkt al snel dat de aanschaf van een goedkope auto veel tijd en geld bespaart. Bij Autobedrijf Auto Nol merken we dan ook dat steeds meer mensen hun dure bolide verkopen en één of twee goedkopere en zuinigere auto’s kopen of leasen.

Bent u benieuwd wat de waarde is van uw huidige auto? En wat u zou besparen wanneer u een occasion koopt of least? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Autobedrijf Auto Nol. Wij taxeren in enkele minuten uw huidige auto. Geheel kosteloos! Vaak hoeft u zelfs niet eens langs te komen.

Laat de forse afschrijvingen en onderhoudskosten van uw huidige auto dus tot het verleden behoren!
Start nu met besparen!