Dit is een weergave van hoe dit bericht eruit zou kunnen zien in de Google-zoekresultaten. Lees this post voor meer info. Regionale verschillen occasionverkopen | Auto Nol Nijkerk

Regionale verschillen occasionverkopen

Uit onderzoek van VWE Automotive blijkt dat er verschillen bestaan tussen verschillende Nederlandse regio’s als het om de vraag naar bepaalde typen occasions gaat. De Nederlanders in de Randstad kiezen vooral voor zuinige en kleine auto’s, terwijl in de noordelijke provincies vaker ruimere diesels verkocht worden. VWE onderzocht wat de populairste tweedehands auto’s per regio zijn.

SUV in trek in het zuidwesten van Nederland, cabrio in het Gooi

Bent u woonachtig in het zuiden of het westen van Nederland? Dan is de kans groot dat u of uw buurman een SUV bezit. Maar liefst 10 procent van alle verkochte occasions is hier een SUV. De kleinere SUV’s worden vooral in Zeeland verkocht, terwijl in Limburg de midi-SUV’s juist weer populair zijn. Komen we dichter bij het midden van ons land, dan zien we dat grotere SUV’s zoals de Audi Q7, Volvo XC90 en BMW X5 populair zijn. Woont u in het Gooi, dan komt u waarschijnlijk vaker cabrio’s tegen op de weg dan in de rest van Nederland. Hier is bijna 5 procent van alle verkochte occasions een cabriolet.

Verschillen tussen regio’s verklaard

De verschillen in de voorkeur voor een bepaald type auto worden grotendeels verklaard door de samenstelling van het huishouden, het aantal gereden kilometers en de aanwezige parkeermogelijkheden. In het noorden van het land zijn de af te leggen afstanden over het algemeen groter en daarom kiezen de mensen hier sneller voor een diesel. Terwijl parkeerruimte in de stad schaars is en een kleine stadsauto daarom ideaal is voor in de Randstad. In de grensgebieden zijn benzineauto’s weer relatief populair, aangezien de benzineprijzen in België en Duitsland over het algemeen lager zijn.

Diversiteit in het aanbod van Auto Nol

Bij Auto Nol in Nijkerk vindt u een grote diversiteit aan occasions terug. Van compacte stadsauto tot ruime SUV en van dieselmotor tot plug-in hybrid, Auto Nol heeft het. Daarom weten klanten uit heel Nederland onze showroom te vinden. Benieuwd naar ons huidige aanbod? Kijk dan snel verder op onze website!