Record B2C-occasionverkopen 2017 nu al overtroffen | Auto Nol

Record B2C-occasionverkopen 2017 nu al overtroffen

In 2017 werden er in ons land nog ongeveer 1.129.375 occasions door autobedrijven aan consumenten verkocht en dat record is in november van dit jaar alweer verbroken! Er is op dit moment heel veel vraag naar occasions en daardoor zijn er al zeven maanden op rij meer dan 100.000 occasions per maand aan consumenten afgeleverd. Dit blijkt uit gegevens uit de kennisbank CARmonitor, welke data verzameld over de automobielindustrie.

Importauto’s vaker als bedrijfsvoorraad geregistreerd

De stijging kan deels verklaard worden doordat steeds meer autobedrijven geïmporteerde occasions meetellen in de bedrijfsvoorraad (B2C, terwijl deze vroeger direct op naam werden gezet van de consument (C2C). Hierdoor worden geïmporteerde auto’s nu vaker geregistreerd als een verkoop van autobedrijf naar consument dan als een verkoop van (buitenlandse) consument naar (Nederlandse) consument. Een voordeel van deze manier van registreren is dat de verkopen van autobedrijven nu accurater bijgehouden worden. Het nadeel is dat de huidige cijfers moeilijker te vergelijken zijn met voorgaande jaren.

Occasions van Auto Nol

De populariteit van occasions zorgt ervoor dat ons aanbod zeer regelmatig wisselt. Heeft u een bepaalde occasion op het oog, wacht dan niet te lang en kom vooral eens langs voor een vrijblijvende bezichtiging. Staat uw droomauto er op dit moment niet tussen? Hou ons aanbod dan vooral in de gaten, want wie weet hebben wij hem binnenkort wel op voorraad. Daarnaast kunt u ons ook altijd de opdracht geven om een specifieke auto voor u te importeren uit het buitenland. Neem hiervoor vooral vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Occasions bekijken

Occasion laten importeren