preventief auto-onderhoud bespaart geld

Preventief auto-onderhoud om kosten te besparen

Auto-onderhoud is vaak een hoge kostenpost, waar veel consumenten liever niet aan denken. Toch besparen steeds meer consumenten geld door preventief auto-onderhoud. Wanneer u namelijk uw auto niet goed laat onderhouden, is de kans op permanente schade op een later moment een stuk groter. Dit resulteert er vaak in dat grote en dure onderdelen vervangen moeten worden. Het is daarom beter om dit te voorkomen met preventief auto-onderhoud!

Preventief onderhoud zelf uitvoeren

Het preventieve onderhoud hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het controleren van de bandenspanning, dit kunt u namelijk eenvoudig zelf doen. Wanneer u te lang doorrijdt op banden met een te lage spanning, is dit niet goed voor uw auto. Daarnaast is het ook essentieel om de motorolie zelf bij te vullen en te verversen. Met te weinig of vervuilde motorolie kan dit namelijk schade aan de motor veroorzaken. Naast dat preventief auto-onderhoud flink op de kosten kan besparen, is het ook nog eens een stuk veiliger voor de situatie op de weg. Een auto die technisch in orde is, heeft namelijk ook minder kans op ongelukken.

Periodiek uw auto laten controleren

Daarnaast is het voor uw auto ook goed om op bepaalde momenten preventief uw auto te laten controleren. Dit zijn bijvoorbeeld momenten voordat u op vakantie gaat of veel kilometers gaat maken. Want wanneer u lange stukken met uw auto op pad gaat, wilt u er natuurlijk wel zeker van zijn dat uw auto technisch niets mankeert. Niemand zit er namelijk op te wachten om met autopech langs de snelweg in het buitenland te staan. Ook als u niet met de auto op vakantie gaat, is het toch verstandig om uw auto minimaal een keer per jaar preventief te laten controleren. Eventuele problemen die bij deze preventieve onderhoudsbeurten worden gezien, kunnen dan op tijd worden gerepareerd. Dit voorkomt zwaardere problemen en duurder onderhoudt op een later moment. Het juiste onderhoud, op het juiste moment zorgt er namelijk voor dat u zorgeloos kunt blijven rijden!

Laat uw auto controleren bij Auto Nol

Bij Auto Nol beschikken we over een eigen werkplaats met vakkundige monteurs, waar wij onderhoudt voor alle automerken en modellen uitvoeren. Bij Auto Nol kunt u terecht voor een kleine of grote beurt, een APK of preventief onderhoud. U kunt gemakkelijk via onze website een afspraak maken of u kunt dit telefonisch doen via 033 – 246 55 17.