Plug-in hybride occasion snel verkocht | Auto Nol

Plug-in hybride occasion snel verkocht

Een Plug-in hybride occasion wordt in het algemeen snel verkocht als dit vergeleken wordt met auto’s met andere aandrijfvormen. De stekkerloze hybride occasions staan bijna net zo lang als diesels in de showrooms. Auto’s met de nieuwe aandrijfvormen hebben over het algemeen de snelste omloopsnelheid op de occasionmarkt.

Voorraad plug-in hybride occasions gestegen

Uit een onderzoek blijkt dat in 2015 het aantal te koop staande hybride occasions met 200% gestegen is. Dit lijkt erg veel maar is in absolute aantallen nog vrij laag met 369 stuks. Tevens stonden er ongeveer 180 volledig elektrische auto’s te koop in 2015. Erg populair is de stekkerloze hybride occasion bij de dealers. Er zijn 3.500 stekkerloze hybrides die in de showrooms staan. De aandrijfvorm die het sterkst daalde is de lpg-auto. De voorraad van de lpg-auto’s nam in 2015 weer sterk af naar 7.500 stuks.

Hybride occasion statijd

Op grote schaal is te zien dat diesels gemiddeld een iets kortere statijd hebben dan benzineauto’s. De gemiddelde statijd van auto’s met een lpg aandrijfvorm was al de auto met de hoogste statijd, en deze is alleen maar langer geworden, met een gemiddelde van 112 dagen. Bij puur elektrische auto’s werd de statijd ook langer (14%), elektrische auto’s staan gemiddeld 52 dagen in de showroom. Stekkerloze hybride occasions staan ongeveer even lang als diesels, de statijd hiervan is ongeveer 60 dagen. Bij de hybride occasions daalde de gemiddelde statijd met 20% tot een respectievelijk aantal van 40 dagen. Als men kijkt naar de verschillende merken, dan is te zien dat occasions van Peugeot, Volkswagen en Ford het snelste de showroom uitgaan met een gemiddelde van 66 stadagen. Bij de duurdere premium merken is te zien dat Audi occasions ongeveer tien dagen sneller de showroom verlaten dan BMW of Volvo en zelfs 30 dagen sneller dan Mercedes occasions. Het totale aantal auto’s dat vorig jaar op voorraad stond was ongeveer 282.000. Gemiddeld genomen is dit bijna 16 auto’s per autobedrijf, Bij Auto Nol vindt u echter altijd meer dan 100 occasions!

Plug-in hybride occasion bij Auto Nol

Naast alle verschillende auto’s die in onze showroom staan hebben wij natuurlijk ook altijd een aantal hybride occasions staan. De omloopsnelheid van deze hybride occasions is erg snel, dit betekent dat ze over het algemeen kort in de showroom staan. Wees dus niet te laat en bekijk onze hybride occasions op de website of in onze showroom. Natuurlijk bent u ook altijd welkom om naar occasions met een andere aandrijfvormen te kijken op de website of in de showroom.

Contact

Wilt u een afspraak maken voor een proefrit in een van onze plug-in hybride occasions, of heeft u vragen over Auto Nol? Neem dan gerust contact met ons op. Een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.