Ouderen verlengen steeds vaker hun rijbewijs | Autobedrijf Auto Nol

Ouderen verlengen steeds vaker hun rijbewijs

Steeds meer ouderen nemen deel aan het verkeer en dit aantal blijft nog steeds stijgen. Op een gegeven moment is het dan ook tijd voor de verlenging van het rijbewijs en dit resulteert in een hoger aantal aanvragen bij het CBR. Het CBR moet namelijk gezondheidsverklaringen verwerken van automobilisten die de 75 jaar reeds zijn gepasseerd.

Gezondheidsverklaringen

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houdt bij hoeveel gezondheidsverklaringen er binnenkomen. Deze verklaring hebben ouderen boven de 75 jaar nodig om hun rijbewijs te kunnen verlengen. Het aantal gezondheidsverklaringen is dit jaar tot ongeveer 650.000 exemplaren gestegen. Vorig jaar lag dit aantal nog rond de 8 procent lager.

Drukte bij CBR

Het streven van CBR is dat niemand langer dan vier maanden op de verwerking van de gezondheidsverklaring hoeft te wachten. Op dit moment wachten ouderen echter soms wel zes maanden. Daarom heeft het CBR haar capaciteit vergroot. Andere oorzaken voor de vertraging bij het CBR zijn o.a. de overstap op nieuwe systemen en de economische groei. Het CBR adviseert ouderen daarom om tijdig een gezondheidsverklaring aan te leveren, indien het rijbewijs binnenkort verlengd moet worden.

Auto Nol: ook voor de oudere automobilist

Bij Auto Nol weten wij wat ouderen belangrijk vinden in een auto. Zo hebben wij bijvoorbeeld regelmatig tweedehands modellen staan met een hogere zitpositie en instap, een ruim interieur, compacte buitenmaten, automatische versnellingsbak en andere prettige karakteristieken. Bovendien bent u bij Auto Nol altijd aan het juiste adres voor de beste prijs-/kwaliteitverhouding en nemen wij de tijd om u zo goed mogelijk persoonlijk van dienst te kunnen zijn. U kunt onze occasions alvast online bekijken op deze, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Nijkerk.

Occasions bekijken