Opel in Franse handen | Auto Nol

Opel in Franse handen

Vandaag werd bekend dat het automerk Opel is overgekocht door de Franse autobouwer PSA, de eigenaar van Peugeot en Citroën. General Moters, de oud-eigenaar van Opel, ontvangt rond de 2 miljard euro voor de overname. Door deze overname wordt PSA de nummer twee van Europa, ze gaan nu officieel Renault Nissan voorbij. Volkswagen blijft vooralsnog de grootste autofabrikant van Europa.

Waarom koopt PSA het automerk Opel?

PSA moet flink in de buidel tasten om het merk Opel aan zich te binden, maar dit hebben ze er graag voor over. Met Opel hebben de Fransen een gerenommeerd merk met een ‘Duits kwaliteitsimago’ in huis gehaald. Tevens was Opel de grootste tak van General Motors in Europa, deze concurrentie hoeven ze zich niet langer te dulden. Door Opel te kopen krijgt PSA ook de merknaam Vauxhall in handen, de Britse variant van Opel. Het allergrootste argument om Opel te kopen is waarschijnlijk de technologie op het gebied van elektrisch rijden. PSA wil hier graag grote stappen mee gaan maken, Opel was al in een vergevorderd stadium. Tot slot wordt het voor PSA gemakkelijker om goedkoop onderdelen in te kopen.

Zorgen over de overname

Er zijn echter ook mensen die zich zorgen maken over de overname. Mensen in de fabrieken in Duitsland en Groot-Brittannië zijn bang om hun baan te verliezen. De topman van het Franse PSA heeft echter aangegeven dat hij de fabrieken wil openhouden.

Auto kopen bij Auto Nol

Bij Auto Nol kunt u terecht voor het kopen van betrouwbare en jonge occasions. Wij hebben altijd een aanbod van meer dan 100 occasions en vrijwel alle automerken zijn bij ons vertegenwoordigd. Zo vindt u bij ons o.a. Franse Peugeot en Citroën occasions, maar uiteraard ook mooie Opel occasions! Tevens kunt u bij ons zowel zakelijk als privé een occasion leasen. Heeft u vragen over een occasion? Neem dan gerust even contact met ons op!